Κρήτη

Ηράκλειο

Έξυπνα υδρόμετρα, GPS και ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών

Δήμος Φαιστού

Ηλεκτρονικές ενδείξεις υδρομέτρων σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Καταγραφές με GPS όλων των υδρομέτρων. Αναγνώριση υδροκλοπών μέσω ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος παροχής νερού και συνολικών καταναλώσεων, περιλαμβάνει το νέο αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα το οποίο πρόκειται να εγκαταστήσει στο άμεσο διάστημα για όλους τους Δημότες της η ΔΕΥΑ Φαιστού.

Η παρουσίαση του συστήματος πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Διευθυντή Software της εταιρίας παροχής κ. Θόδωρο Νικολόπουλο, στην οποία και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Στέλιος Χρονάκης και ο τοπικός εκπρόσωπος και συνεργάτης της εταιρίας παροχής του ηλεκτρονικού συστήματος κ. Γιάννης Τερζάκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης του ηλεκτρονικού συστήματος, προχώρησε σε μια αναλυτική παροχή απαντήσεων και διευκρινίσεων, τονίζοντας κατ’ αρχάς πως η νέα εφαρμογή διαχείρισης μπορεί να υποστηριχτεί απ’ όλες τις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές και να παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για το πού βρίσκονται όλα τα υδρόμετρα του Δήμου, για τις καταναλώσεις τους, αλλά και για τις πιθανές αποκλίσεις, βλάβες ή κλοπές.

Το νέο σύστημα δίνει την δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να παραμετροποιήσει πλήρως τα δεδομένα, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας. Μέσω της νέας εφαρμογής, υπάρχει η δυνατότητα ιστορικού μετρήσεων, ισοζυγίου υδάτων, καθώς και η δυνατότητα ελέγχου των παροχών που μοιάζουν να έχουν διαφορετικές ενδείξεις από τις φυσιολογικές. Μέσω του νέου συστήματος επίσης, θα υπάρχει ουσιαστικά ένας χάρτης με όλες τις παροχές που έχει ο Δήμος, τα αντλιοστάσια, αλλά και τις καταναλώσεις που φαίνονται τόσο σε συνολικό επίπεδο, όσο και κατά τόπους.

Το νέο σύστημα παράλληλα, μπορεί να συντονιστεί και να δίνει ακόμα σωστότερη πληροφόρηση και απεικόνιση της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, εφόσον η ΔΕΥΑ προχωρήσει στην πλήρη ψηφιοποίηση των υδρομέτρων της που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της για την επόμενη ημέρα.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή προόδου και τεχνολογίας, οπότε θεωρούμε υποχρέωση μας να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε όλα τα συστήματα μας» ανέφερε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Με το αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα που προμηθευόμαστε, θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση, ακριβή δεδομένα, αλλά και θα προφυλάξουμε ένα ύψιστο αγαθό όπως το νερό, με στόχο πάντοτε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης, μίλησε για την είσοδο της Επιχείρησης σε μια νέα εποχή, κάνοντας λόγο για αναβαθμισμένες υπηρεσίες, περισσότερα δεδομένα, αλλά και έλεγχο των παροχών και των καταναλώσεων.

«Μέσα από το νέο πληροφοριακό σύστημα, η ΔΕΥΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή» τόνισε ο κ. Ορφανουδάκης για να προσθέσει:

«Στόχος μας είναι η βελτίωση των παροχών και των υπηρεσιών προς τους Δημότες και θεωρούμε ότι μέσα από την αναβάθμιση των συστημάτων μας και τη συνεχή αναβάθμιση της επιχείρησης που επιδιώκουμε, θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού