Κρήτη

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ

τει κρητης

Τι αναφέρεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου:

Η δημιουργία νέου Πανεπιστημίου στην Κρήτη, με την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο Ηρακλείου. Το ΤΕΙ Κρήτης, είναι με βάση εξωτερικές αξιολογήσεις και διεθνώς αναγνωρισμένους δείκτες, το καλύτερο ΤΕΙ της χώρας υπερτερώντας έναντι πολλών ελληνικών Πανεπιστημίων.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ηρακλείου ανεπιφύλακτα στηρίζει την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης και την ένταξη του νέου Πανεπιστημίου στο μηχανογραφικό του 2019. Άλλωστε, η πόλη του Ηρακλείου διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει τα νέα πανεπιστημιακά Τμήματα και τους φοιτητές τους.
Η διαδικασία της αναβάθμισης του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο πρέπει να ολοκληρωθεί με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Το εγχείρημα του νέου Πανεπιστημίου πρέπει να καταστεί βιώσιμο, με την απαιτούμενη ενίσχυση από την Πολιτεία, τόσο όσον αφορά σε μέλη ΔΕΠ, όσο και σε μέλη ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ.
Η δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα το Ηράκλειο, όπως προτείνει το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής, κρίνεται αναγκαία, καθώς κινείται στην κατεύθυνση των ενιαίων πτυχίων πενταετούς φοίτησης για τους Μηχανικούς. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει το εγχείρημα του νέου Πανεπιστημίου, καθιστώντας το ελκυστικό και βιώσιμο.
Εν κατακλείδι, ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει ανεπιφύλακτα την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, με έδρα το Ηράκλειο, με βάση το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που κατατέθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

Ωστόσο όπως είπε, αν αποφασιστεί η Ανάσταση να γίνει νωρίτερα, δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από την Εκκλησία της Κρήτης.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού