Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

ηράκλειο lockdown

Την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν από την Περιφέρεια Κρήτης, οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις από 0 έως 9 υπαλλήλους, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα, υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των 2.377 επιχειρήσεων που θα λάβουν 60 εκατομμύρια ευρώ ως μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, και αφού απορρίφθηκαν πάνω από 8.500 αιτήσεις (!), οι επαγγελματίες ζητούν από την Περιφέρεια μία οικονομική "ανάσα", εν μέσω πανδημίας και των ασφυκτικών συνθηκών που δημιούργησε στο επιχειρείν.

"Το προηγούμενο πρόγραμμα ευνόησε ελάχιστες επιχειρήσεις, λόγω των κριτηρίων και αυτό ήταν πολύ άδικο. Πήραν χρήματα στη συντριπτική πλειοψηφία τους τουριστικές επιχειρήσεις. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος", είπε ο κ. Λεκάκης, επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκεια κλάδων, που έμειναν εκτός ενίσχυσης, ενώ η ανάγκη τους για ρευστότητα είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε στο πλευρό των επαγγελματιών με ένα νέο πρόγραμμα.

"Ζητήσαμε από τον κ. Αρναουτάκη, στη συνάντηση που είχαμε, και το νέο πρόγραμμα να είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ και να ενισχυθούν περίπου 20.000 επιχειρήσεις σε όλο το νησί που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης. Θα φροντίσουμε τα κριτήρια να είναι τέτοια, ώστε να μην αδικηθεί κανείς αυτή τη φορά. Υπάρχουν κλάδοι όπως εκείνοι που ασχολούνται με τον Γάμο και τη Βάπτιση, οι Φωτογράφοι, οι Εκπαιδευτές Οδήγησης και άλλοι, που έχουν να δουλέψουν 2 χρόνια" τόνισε ο κ. Λεκάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούν τα οστά Κρητών στα βουνά της Αλβανίας - Το ιερό χρέος προς τους πεσόντες

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων