Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα

κορωνοιος κρουσματα

Η Κρήτη και πολλά ελληνικά νησιά διατηρούν πλέον σε ημερήσια βάση τη δική τους αξιοσημείωτη θέση στον επιδημιολογικό πίνακα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τους λοιμωξιολόγους να βρίσκονται επί ποδός για την εξέλιξη της κατάστασης μέσα στον Αύγουστο, όταν οι τουριστικές περιοχές θα πλημμυρίσουν από -εμβολιασμένους και μη- αδειούχους.

Ήδη η επιδημιολογική εικόνα των νησιών θεωρείται κρίσιμη, με τη Μύκονο να έχει πλέον Lockdown και νέους περιορισμούς. Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινείται και η Σαντορίνη με 15 διαγνώσεις το τελευταίο 24ωρο και 79,44 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ενώ στο φόντο της ανησυχίας προστίθενται και οι δύο περιοχές της Κρήτης το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, για τις οποίες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές, αποφασίστηκε ότι από το Σάββατο 17 Ιουλίου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με self test και μια με rapid. 

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών αναμένεται να φανεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αναλόγως της εξέλιξης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω περιορισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Αύξηση στις εισαγωγές σε μία εβδομάδα - Φόβοι για νέα πίεση στο ΕΣΥ

Κορκίδης για εστίαση: Τήρηση των μέτρων για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Γερμανία: «Επικίνδυνος προορισμός» ξανά η Ελλάδα

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι - Σεισμός: Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη διαμονή αστέγων στους οικίσκους

Οι οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν εγκατασταθεί στους οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόνη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι πρώτοι δικαιούχοι που έχουν μείνει άστεγοι από το σεισμό όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς εξετάζονται ενδελεχώς οι αιτήσεις με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο υποδομών για τους δικαιούχους ενώ χρονοβόρα είναι και διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών.

Συνολικά μέχρι τώρα υπάρχουν 34 οικίσκοι οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και αναμένονται κι άλλοι.

Όσον αφορά τις σχολικές αίθουσες είπε ότι έχουν μέχρι στιγμής έρθει 22 και αναμένονται άλλες 6.

Ο κ.Κουρής κάλεσε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταθέσει αίτηση για πρωτοβάθμιο έλεγχο του κτιρίου τους να το πράξουν.

Σε ότι αφορά τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής επιδότηση ενοικίου κλπ ότι αργούν οι διαδικασίες από το κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

 

ESPA BANNER