Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Χιόνια στην Κρήτη

Συνέχεια του χιονιά και σήμερα στις ορεινές περιοχές της Κρήτης, χωρίς σοβαρά προβλήματα αλλά παρολίγον … παρατράγουδα με απερίσκεπτους και επιπόλαιους εκδρομείς (!) που παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα χθες στην περιοχή, από αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χείλος γκρεμού, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του δήμου.

Είναι σημαντικό σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα να μην εκθέτουμε τις ζωές τις δικές μας σε κίνδυνο, αλλά ούτε των διασωστών” σημειώνει στέλνοντας μήνυμα σε όσους υλοποιούν παράτολμες επιθυμίες.

Ο κάμπος του Οροπεδίου με υψόμετρο από 800 έως 850 μέτρα, έχει ντυθεί στα λευκά με το χιόνι να φθάνει σε ύψος από 5 έως 10 πόντους. Το χιόνι και ο παγετός τις πρωινές ώρες σήμερα ήταν έντονος, ενώ ο δήμος και ο μηχανισμός του παραμένει στις επάλξειςμ καθώς το μετεωρολογικό προγνωστικό μοντέλο κάνει λόγο για συνέχιση των φαινομένων έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο- στις 10 το πρωί ο υδράργυρος είχε πέσει στο -1C- οι σχολικές δομές παραμένουν κλειστές.

Στα Ανώγεια

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό στα Ανώγεια με τσουχτερό κρύο και χιονόπτωση, ωστόσο τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά σήμερα, με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να σημειώνει ότι ο δήμος με τη λειτουργία των εκχιονιστικών μηχανημάτων του κρατά ανοικτό το οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, ενώ ανοικτός παραμένει ο δρόμος προς Ψηλορείτη έως την Αγία Μαρίνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Νίκος Παπαθανάσης στο Ράδιο Κρήτη: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Ηράκλειο: Βίντεο σοκ από το νέο θανατηφόρο τροχαίο

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: "Από ασθενή η διασπορά στην Αιματολογική Κλινική"

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής Κλινικής, λόγω 7 συνολικά κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ασθενείς και νοσηλευτές. 

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, η μετάδοση του ιού έγινε από ασθενή σε νοσηλευτή, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα η διοίκηση, αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, αναφέρει ότι  το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου "Βενιζέλειο-Πανάνειο", η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του
προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tracing app: Η εφαρμογή για κινητά που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων