Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη - κακοκαιρία: Διευκολύνσεις από τις τράπεζες στους πληγέντες δανειολήπτες

Μυλοπόταμος
 clock 10:27 | 07/10/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ανακοινώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες - μέλη της είναι έτοιμες να συνδράμουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις των νομών της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και να παράσχουν διευκολύνσεις προκειμένου όλοι οι πολίτες της περιοχής να υπερβούν την δύσκολη αυτή συγκυρία. 

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΕΕΤ σχεδιάζουν σειρά ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους, η οποία θα αξιολογήσει το αίτημα και θα το αντιμετωπίσει κατά τρόπο σύμφωνο με τις ανάγκες και την έκταση της ζημίας κάθε δανειολήπτη και τις ευχέρειες ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που παρέχονται.

Όλες οι τράπεζες - μέλη της ΕΕΤ, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρότατες επιπτώσεις των ακραίων φαινομένων στην τοπική οικονομία και κοινωνία, προχωρούν αμέσως στην εφαρμογή των παρακάτω ατομικών μέτρων προστασίας που αφορούν ειδικά τους δανειολήπτες στις πληγείσες περιοχές:

 * Αναστέλλουν την υποχρέωση καταβολής δόσεων των ενήμερων δανείων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2026.

 * Αναστέλλουν το σύνολο των διαδικασιών δικαστικής και εξώδικης είσπραξης απαιτήσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2027.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τους πληγέντες οι οποίοι εμπίπτουν στην περίμετρο προστασίας των κρατικών μέτρων στήριξης, όπως αυτά θα ανακοινωθούν.

Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να υποβάλουν το σχετικό αίτημά τους με όλα τα μέσα επικοινωνίας (είναι δυνατή η φυσική ή ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος) απευθείας στην τράπεζα συνεργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: 120 μετανάστες έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες – Τρεις νέες αφίξεις στα νότια του νησιού

Κρήτη: Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τη θεομηνία – Δύο «κόκκινα» κτίρια στην Ιεράπετρα

Τηλεφωνικές απάτες: Η «επίμονη μαφία» που συνεχίζει να δρα - 12 συλλήψεις για κρυπτο-«πυραμίδα» στην Κρήτη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis