Κρήτη

Κρήτη: Έτσι μπαίνουν οι πυρκαγιές - Ανεύθυνοι καίνε κλαδιά με τον καύσωνα (φωτογραφίες)

img_20180503_194330.jpg

Η σημερινή ημέρα ήταν ίσως η πιο ζεστή των τελευταίων μηνών.Υψηλές θερμοκρασίες στο Ηράκλειο και άλλες περιοχές της Κρήτης που άγγιξαν τους 35 βαθμούς κελσίου,αφρικανική σκόνη,δυνατοί νοτιοανατολικοί άνεμοι, πάνω από 6-7 μποφώρ και αποπνικτική ατμόσφαιρα.Οι ιδανικές δηλ συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιάς με ανεξέλεγκτες,καταστροφικές διαστάσεις.
Και όμως τη σημερινή ημέρα διάλεξαν κάποιοι ανεύθυνοι και αδιάφοροι για κάψουν κλαδιά και ξερά χόρτα σε ένα περιβάλλον που περικλείεται από κατοικίες και ταυτόχρονα έχει βλάστηση,δέντρα,καλλιεργήσιμη γη και ελαιόδεντρα σε κοντινή απόσταση όπως διαπιστώνουμε.Οι φωτογραφίες  που δημοσιεύει το ekriti.gr είναι από την περιοχή των Βασιλειών σήμερα το απόγευμα.
 

img_20180503_194357.jpg

img_20180503_194357.jpg, by lefterv

Μας τις έστειλε οργισμένος αναγνώστης του ekriti, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η φωτιά να ξεφύγει από το σημείο,κοντά στην κεντρική οδό των Βασιλειών.
Έτσι λοιπόν εκδηλώνονται οι πυρκαγιές από ανθρώπους που δεν λογαριάζουν τίποτα παρά μόνο να κάνουν τη δουλειά τους αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις μιας ενέργειας που απαγορεύεται δια ροπάλου με νόμο και τιμωρείται με αυτόφωρο και τσουχτερά πρόστιμα.
 

img_20180503_194339.jpg

img_20180503_194339.jpg, by lefterv

Δεν σκέφτηκαν αυτοί που θέλησαν να κάψουν τα υπολλείμματα,από τα κλαδέματα,πράξη που θέλει ώρες για να πραγματοποιηθεί, ότι η ξερή από την ανομβρία γη είναι ευάλωτη στην παραμικρή σπίθα,σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στην Κρήτη?
Πρόκειται για εγκληματική πράξη την ώρα που τους προηγούμενους μήνες είχαμε πρωτοφανείς πυρκαγιές στο νησί μας,γεγονός που ανάγκασε την πυροσβεστική υπηρεσία να επιβάλλει νωρίτερα την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δηλ από τις 10 Απριλίου όπως είχε αποκαλύψει τότε το ekriti.gr και να διαρκέσει έως τις 31 Οκτωμβρίου.
 

img_20180503_194321.jpg

img_20180503_194321.jpg, by lefterv

Μετά μην αναρωτιώμαστε πως εκδηλώνονται οι πυρκαγιές.Είτε από απροσεξία της στιγμής,είτε από ενέργειες που απαγορεύονται,είτε από εμπρησμό.Δυστυχώς υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι ,οι οποίοι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και δεν τους ενδιαφέρει να καούν τα πάντα ,μεταφορικά και κυριολεκτικά.

img_20180503_194330.jpg

img_20180503_194330.jpg, by lefterv

Το ίδιο συμβαίνει με τα απορρίμματα,όταν οι κάδοι ξεχειλίζουν και πετούμε τις τσάντες στο δρόμο ή με τη σπατάλη του νερού.Ας μας γίνει  συνείδηση επιτέλους,ότι εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία αυτός ο τόπος δεν έχει τύχη.Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για το περιβάλλον που ζούμε και γι αυτό πρέπει να το προστατεύσουμε ώς κόρη οφθαλμού,αφήνοντας και κάτι στις επόμενες γενιές όχι μόνο "καμμένη γη".

Λευτέρης Βαρδάκης

 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 22/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Τζερμιάδο, στον Άγιο Γεώργιο και στο Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με την συμβολή κλιμακίων της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Ηρακλείου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640