Κρήτη

Κρήτη: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρήσεων για ένταξη στη δράση "Ψηφιακή αναβάθμιση ΜΜΕ"

επιχειρησεις

Ευρεία στάθηκε η συμμετοχή και αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον των Κρητικών επιχειρήσεων για ένταξη στη δράση "Ψηφιακή αναβάθμιση ΜΜΕ", όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης:

"Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης (Π.Ε.Σ. Κρήτης), με ιδιαίτερη αίσθηση ικανοποίησης, ενημερώθηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 με τη συμμετοχή 1.952 τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νησιού μας, από όλους σχεδόν τους κλάδους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 23.771.693,16€ που αιτούνται οι 1952 συνολικά κρητικές επιχειρήσεις, πολλαπλάσιος κάθε αντίστοιχης προσπάθειας σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, παρά την αρνητική συγκυρία της Πανδημίας και την έντονη αβεβαιότητα για την πορεία του Τουρισμού και εν γένει της οικονομίας στη χώρα μας, καταδεικνύει, με τον πιο απόλυτο τρόπο, τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να επενδύουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται μπροστά μας.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, ασφαλώς, τον προσεκτικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό μιας Δράσης, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και για αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, τη Διεύθυνση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε. Π. Κρήτης, την Αναπτυξιακή Κρήτης και κυρίως τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών που με αξιοσημείωτο ζήλο, εν μέσω καραντίνας, προκήρυξαν και υποστήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης.

Η ευρεία συμμετοχή και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον των Κρητικών Επιχειρηματιών δημιουργεί σε όλους μας την ευθύνη να ανταποκριθούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης τους, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην διευκόλυνσή τους τις δύσκολες ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα.

Τα Επιμελητήρια της Κρήτης, όπως πάντα θα είναι συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε θετική πρωτοβουλία, η οποία στηρίζει ουσιαστικά και βοηθάει πραγματικά την τοπική επιχειρηματικότητα και είναι σίγουρο ότι όλοι οι φορείς, ο καθένας από την πλευρά του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και να βρει τις λύσεις προκειμένου να στηριχθεί ο Κρητικός Επιχειρηματίας που επιμένει να αγωνίζεται, να επενδύει και να εκσυγχρονίζεται, προκειμένου, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε τις προφανείς δυσκολίες που μας επιφυλάσσει η νέα εποχή που ανέδειξε η πανδημία."

Κρήτη

Καταστηματάρχες Κρήτης: Άδικο το μέτρο της απαγόρευσης και οδηγεί σε λουκέτα

Φωτό αρχείου

Με την αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους ζουν οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Κρήτη καθώς τα νέα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους που ισχύουν από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τις 23 Αυγούστου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και οικονομική ασφυξία.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti επαγγελματίες του χώρου τόνισαν ότι η κατάσταση είναι τραγική και ζήτησαν περαιτέρω στήριξη από την πολιτεία προκειμένου να μην βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους.

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσακιράκης χαρακτήρισε το μέτρο που επιβλήθηκε στην Κρήτη υπερβολικό και επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν ώστε να μην πάμε σε ένα γενικότερο lockdown.

Tον Οκτώβριο τα πράγματα θα είναι τραγικά μετά από ένα ήδη τραγικό καλοκαίρι, είπε ο κ. Τσακιράκης, εκφράζοντας φόβους για λουκέτα στην αγορά και ζητώντας από την κυβέρνηση να βάλει πλάτη και να κρατήσει όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που φτάνουν τις 33.000 στην Κρήτη.

"Με τα 800 ευρώ δεν σωζόμαστε αλλά ούτε και δάνεια μπορούμε να πάρουμε", ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Ιεράπετρας κ. Μιχελαράκης που δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι η απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων αδικεί την Κρήτη που όλους αυτούς τους μήνες διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας.

Πως θα αντέξουμε κάτω από από αυτές τις συνθήκες αναρωτήθηκε ο κ. Μιχελαράκης κρούωντας με τη σειρά του το κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση των επιχειρήσεων.