Κρήτη

Κρήτη: Τα πιο σημαντικά καιρικά επεισόδια την τελευταία 20ετία στο νησί

καιρός βάρκες θάλασσα συννεφιά

Τα 126 αγγίζουν τα καιρικά επεισόδια στην Κρήτη από το 2000 μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν προκαλέσει φυσικές καταστροφές με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. Από αυτά τα επεισόδια, το 60% αφορούν πλημμύρες και το 26% πολύ ισχυρούς ανέμους. Συνολικά η χώρα μας το διάστημα αυτό επηρεάστηκε από 500 καιρικά επεισόδια.

Οι συνολικές απώλειες ανθρώπινων ζωών εξαιτίας των καιρικών φαινομένων αυτής της περιόδου στην Κρήτη εκτιμώνται σε 16. Συνολικά στη χώρα μας το διάστημα αυτό οι απώλειες ανθρώπινων ζωών έφτασαν τις 232.

Tα καιρικά επεισόδια στην Κρήτη
Tα καιρικά επεισόδια στην Κρήτη

Οι νομοί με τα περισσότερα επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις είναι τα Χανιά με 53 επεισόδια, ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο με 41 (σημειώνεται ότι αρκετά από τα επεισόδια επηρέασαν παραπάνω από έναν νομούς στην Κρήτη).

Τα στοιχεία αυτά δίνονται και στο διάγραμμα που προηγείται.

ειδησεις σημερα 

Κρήτη: Από τις 22 Ιουνίου οι ναυαγοσώστες στις παραλίες! 

Κρήτη: Φωτιά σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων

Ηράκλειο: Καθαρίζουν το Ενετικό Λιμάνι!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

περιπολικο

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/9) μία γυναίκα στο Ηράκλειο όταν αντίκρισε νεκρό τον νοικάρη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά του Ηρακλείου όταν η γυναίκα πήγε στο σπίτι του άτυχου άνδρα.

Μπήκε μέσα και τον εντόπισε αναίσθητο και έντρομη ενημέρωσε το ΕΚΑΒ το οποίο όταν έφτασε στο σημείο ήταν ήδη αργά καθώς ο άτυχος 65χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ πληροφορίες του ekriti αναφέρουν ότι ο 65χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε παραλία

ESPA BANNER