Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κακοκαιρία: Εκτός αποζημίωσης πληγέντες από τη θεομηνία

κακοκαιρία δήμος Χερσονήσου

Την ώρα που περίπου 700 νοικοκυριά στο Δήμο Χερσονήσου έχουν υποβάλει αίτηση για να αποζημιωθούν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, η γραφειοκρατία έκανε πάλι το … θαύμα της!

Στα τέλη της περσινής χρονιάς, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, είχε επισημάνει ότι από τις τότε έως 600 αιτήσεις που υποβλήθηκαν είχαν εγκριθεί περίπου 200 και ο ίδιος είχε προγραμματίσει επαφές στο Υπουργείο Υποδομών ώστε, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στην αστική και αγροτική οδοποιϊα, την ύδρευση και άρδευση αλλά και για την οριοθέτηση ρεμάτων, στο βόρειο μέτωπο του Δήμου, με την προεκτίμηση των ζημιών να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο φιλόδοξος όμως στόχος της δημοτικής αρχής ότι έως τον φετινό Απρίλιο – Μαϊο, θα είχαν αποκατασταθεί οι περισσότερες ζημιές στην αστική οδοποϊα και την ύδρευση και άρδευση “για να προλάβουμε τη νέα τουριστική σεζόν”, όπως είχε πει ο κ. Σέγκος, φαίνεται πως εγκαταλείπεται καθώς οι περισσότεροι πληγέντες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ έως σήμερα!

Όπως δήλωσε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο κ. Σέγκος, δεν υπάρχει για πολλούς το δικαίωμα της αποζημίωσης, παρά τις ζημιές, καθώς το ακίνητο που επλήγη δεν αποτελεί πρώτη κατοικία! Ως εκ τούτου, αρκετοί, αρχικά δικαιούχοι, αποκλείονται!

Επίσης, πολλοί δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα μισά χρήματα από το επίδομα των 600 ευρώ, χωρίς εξηγήσεις, ενώ αρκετά εντάλματα έχουν εκδοθεί για την αποζημίωση των 6000 ευρώ και οι αυτοψίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σέγκος τόνισε ότι, λόγω της πανδημίας, η έλλειψη προσωπικού λόγω και των αναστολών των συμβάσεων των εργαζομένων, δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων ενώ από την πλευρά της Πολιτείας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την οριοθέτηση των περιοχών της θεομηνίας!

Ελένη Μπουρμά

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το αυτοκίνητο... κατέληξε στο χωράφι!

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερά αυξημένος ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

 

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου