Κρήτη

Κλειστά σχολεία στην Κρήτη λόγω χιονιά

ανώγεια χιόνια

Χιόνι πέφτει από το πρωί στα Ανώγεια, με το θερμόμετρο "κολλημένο" στους 0 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα επικράτησε παγετός ωστόσο, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

ανώγεια χιόνια

ανώγεια χιόνια, by renas

(Ανώγεια: Φωτογραφία Βασίλης Σμπώκος)

ανώγεια χιόνια

ανώγεια χιόνια, by renas

(Φωτογραφία: Βασίλης Σμπώκος)

Οι υπηρεσίες συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι και σήμερα, ωστόσο όσοι θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή, καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής.

Οροπέδιο Λασιθίου
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου, καθώς αν και το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, οι αυλές των σχολείων έχουν καλυφθεί από στρώμα πάγου.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία έκλεισαν λόγω του ψύχους. Συγκεκριμένα κλειστά είναι τα σχολεία σε: Λιβάδια, Ζωνιανά, το Γυμνάσιο Κράνα, στον Αγιο Μάμα, στην Αξό και στην Κάλυβο. Όπως είπε στο ekriti.gr ο δήμαρχος, τα σχολεία άνοιξαν το πρωί κανονικά ό,ως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας κάποια παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε κι έτσι θεωρήθηκε καλύτερο τα σχολεία να κλείσουν. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER