Σε σημαντικές μειώσεις στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου προχωρά από σήμερα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης με φόντο την χαμηλή στάθμη που παρουσιάζει το Φράγμα Αποσελέμη και από το οποίο υδρεύεται το Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο διευθυντής των Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης μαμαγκάκης, από σήμερα η πόλη του Ηρακλείου θα υδρεύεται με 18.000 κυβικά νερού την ημέρα από 25.000 που ήταν μέχρι χθες.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το Φράγμα Αποσελέμη έχει σήμερα 35% πληρότητα.

(Χαμηλή η στάθμη του νερού στο Φράγμα Αποσελέμη)
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει νερό για το Ηράκλειο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους έστω κι αν δεν βρέξει καθόλου μέχρι τότε. Όπως είπε ο κ. Μαμαγκάκης, ο στόχος της μείωσης στην ημερήσια υδροδότηση του Ηρακλείου είναι η εξοικονόμηση του πολύτιμου αγαθού προκειμένου να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον.
Τα 18.000 κυβικά νερού την ημέρα για το Ηράκλειο είναι μία ποσότητα που θα παραμείνει σταθερή για το επόμενο διάστημα με στόχο να έχουμε νερό μέχρι τέλος του έτους.

(Το Φράγμα Αποσελέμη σήμερα)
Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΗ έχει ενεργοποιήσει τις γεωτρήσεις της ώστε να καλύψει τυχόν κενά στην υδροδότηση ωστόσο πολλές φορές παρουσιάζονται ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης με συνέπεια να υπάρχει διαρροή ποσοτήτων νερού.
Διαβάστε επίσης:
Αγία Μαρίνα Βόνης: Εκοιμήθη η Ηγουμένη, Γερόντισσα Μαρίνα
Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρός, σφηνωμένος ανάμεσα στο τρακτέρ του και μία ελιά