Κρήτη

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη για ΒΟΑΚ: Να σπάσουμε τα ταμπού με τα διόδια

giannis-kefalogiannis-660x330.jpg

Ένας Βόρειος Οδικός Άξονας "από το μηδέν", με βασική χάραξη από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο κι ενδεχομένως με διόδια που θα επιβαρύνουν ελάχιστα τους πολίτες, είναι το όραμα του νέου Υπουργείου Υποδομών, όπως το περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

"Εξετάζοντα όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης. Είναι καιρός να μιλήσουμε ακόμα και θέματα ταμπού όπως είναι τα διόδια. Η δική μας κυβέρνηση λέει αλήθειες. Εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο, με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των Κρητικών και Ελλήνων φορολογουμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε "σκιώδη διόδια για 30 χρόνια", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως μέσα στο άμεσο διάστημα θα υπάρξει μια αναλυτική παρουσίαση προς όλους τους πολίτες, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα έλλειμμα ενημέρωσης. Εξειδικεύοντας στα χρονοδιαγράμματα, ο Υφυπουργός τόνισε πως πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου είναι το έργο να γίνει «όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο».

Ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμα φορά στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πως η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε απλά ένα σκίτσο, ενώ τα τελευταία χρόνια ο κ. Σπίρτζης και το υπουργείο, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μια σειρά παλινωδιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός για να προσθέσει πως αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε δια του Γιάνη Βαρουφάκη πως η Κρήτη δεν χρειάζεται Βόρειο Οδικό Άξονα, να προχωρήσει στη συνέχεια στην ανακοίνωση μιας στρατηγικής μελέτης από τα Χανιά ως τη Χερσόνησο και τέλος να αναγκαστεί πιεζόμενη να εντάξει στους θεωρητικούς σχεδιασμούς της και τα τμήματα Κίσσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος Σητεία.

«Υπήρξε μια κοροϊδία από την προηγούμενη κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φθάσει στο σημείο ακόμα και να εγκαταλείψει ουσιαστικά ώριμα έργα μεταξύ των οποίων και το Πάνορμος – Εξάντης, τα οποία τώρα πασχίζει όπως υποστήριξε η νέα κυβέρνηση, να προχωρήσει ξανά. Ο Υφυπουργός έκανε σαφές πως η ηγεσία του κ. Σπίρτζη είχε σκοπό να επιβάλει σκιώδη διόδια σε όλο το μήκος του νέου αυτοκινητόδρομου για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε πως στόχευση της νέας ηγεσίας είναι να πραγματοποιηθεί μια πιο λειτουργική κατασκευή με λιγότερη επιβάρυνση του φορολογούμενου. Αναφορικά με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, ο Υφυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες και δεν θα γίνει τίποτα εν κρυπτώ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως με βάση την αρχική επεξεργασία του έργου, το πιθανότερο σενάριο είναι να κατασκευαστεί σε πρώτη φάση το τμήμα Χανιά – Άγιος Νικόλαος και σε δεύτερη φάση να κατασκευαστούν τα τμήματα Κίσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος – Σητεία.

«Το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί βασική προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» επανέλαβε ο κ. Κεφαλογιάννης για να προσθέσει ότι «δεν θα κάνουμε εξαγγελίες χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Ράδιο Κρήτη:
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Επαναλειτουργεί η Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας

Παναγία Γκουβερνιώτισσα.jpg

Από χθες το βράδυ κυματίζουν και πάλι οι σημαίες στην Γκουβερνιώτισσα, ένδειξη πως από σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου το μοναστηριακό συγκρότημα επαναλειτουργεί.

Η διοίκηση του «Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών» φρόντισε να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα μέτρα προφύλαξης λόγω της πανδημίας COVID-19 που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους.

Τα μέτρα ελέχθησαν και από τον προϊστάμενο του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης δρα Αντώνη Παπαδάκη.

Ειδικότερα, στην είσοδο και σε άλλους χώρους τοποθετήθηκαν:
πινακίδες με λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και ειδική σήμανση που καθορίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών.

Επίσης, η διαδρομή που έχει καθοριστεί ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός επισημαίνεται με ειδικές ευδιάκριτες πινακίδες.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν:
1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής στους εκθεσιακούς χώρους.
2. Η απόσταση των 2 μέτρων ανάμεσα στους επισκέπτες είναι επίσης υποχρεωτική.
3. Στην είσοδο και σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.
4. Οι επισκέπτες που μπορούν να παραμένουν ταυτόχρονα στο Μουσείο, αλλά διασκορπισμένοι σε όλους τους χώρους και με αυστηρή τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων δεν θα υπερβαίνουν τους 8.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Κυριακή 09:30-15:30.
Κάθε Δευτέρα το μοναστηριακό συγκρότημα θα είναι κλειστό.