Πέμπτη 21 ΝΟΕ 2019 19:08
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη για ΒΟΑΚ: Να σπάσουμε τα ταμπού με τα διόδια

Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη για ΒΟΑΚ: Να σπάσουμε τα ταμπού με τα διόδια

giannis-kefalogiannis-660x330.jpg

Ένας Βόρειος Οδικός Άξονας "από το μηδέν", με βασική χάραξη από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο κι ενδεχομένως με διόδια που θα επιβαρύνουν ελάχιστα τους πολίτες, είναι το όραμα του νέου Υπουργείου Υποδομών, όπως το περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

"Εξετάζοντα όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης. Είναι καιρός να μιλήσουμε ακόμα και θέματα ταμπού όπως είναι τα διόδια. Η δική μας κυβέρνηση λέει αλήθειες. Εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο, με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των Κρητικών και Ελλήνων φορολογουμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε "σκιώδη διόδια για 30 χρόνια", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως μέσα στο άμεσο διάστημα θα υπάρξει μια αναλυτική παρουσίαση προς όλους τους πολίτες, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα έλλειμμα ενημέρωσης. Εξειδικεύοντας στα χρονοδιαγράμματα, ο Υφυπουργός τόνισε πως πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου είναι το έργο να γίνει «όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο».

Ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμα φορά στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πως η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε απλά ένα σκίτσο, ενώ τα τελευταία χρόνια ο κ. Σπίρτζης και το υπουργείο, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μια σειρά παλινωδιών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός για να προσθέσει πως αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε δια του Γιάνη Βαρουφάκη πως η Κρήτη δεν χρειάζεται Βόρειο Οδικό Άξονα, να προχωρήσει στη συνέχεια στην ανακοίνωση μιας στρατηγικής μελέτης από τα Χανιά ως τη Χερσόνησο και τέλος να αναγκαστεί πιεζόμενη να εντάξει στους θεωρητικούς σχεδιασμούς της και τα τμήματα Κίσσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος Σητεία.

«Υπήρξε μια κοροϊδία από την προηγούμενη κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης. Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φθάσει στο σημείο ακόμα και να εγκαταλείψει ουσιαστικά ώριμα έργα μεταξύ των οποίων και το Πάνορμος – Εξάντης, τα οποία τώρα πασχίζει όπως υποστήριξε η νέα κυβέρνηση, να προχωρήσει ξανά. Ο Υφυπουργός έκανε σαφές πως η ηγεσία του κ. Σπίρτζη είχε σκοπό να επιβάλει σκιώδη διόδια σε όλο το μήκος του νέου αυτοκινητόδρομου για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε πως στόχευση της νέας ηγεσίας είναι να πραγματοποιηθεί μια πιο λειτουργική κατασκευή με λιγότερη επιβάρυνση του φορολογούμενου. Αναφορικά με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, ο Υφυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες και δεν θα γίνει τίποτα εν κρυπτώ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως με βάση την αρχική επεξεργασία του έργου, το πιθανότερο σενάριο είναι να κατασκευαστεί σε πρώτη φάση το τμήμα Χανιά – Άγιος Νικόλαος και σε δεύτερη φάση να κατασκευαστούν τα τμήματα Κίσαμος – Χανιά και Άγιος Νικόλαος – Σητεία.

«Το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί βασική προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» επανέλαβε ο κ. Κεφαλογιάννης για να προσθέσει ότι «δεν θα κάνουμε εξαγγελίες χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Ράδιο Κρήτη:
 

Tags: 

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη για τον ΒΟΑΚ, by ekriti newsportal

Διαβάστε επίσης. . .

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Πρύτανη του Μεσογειακού...
Σε 100 εκατομμύρια ευρώ εκτίμησε ο περιφερειάρχης τις ζημιές των ελαιοπαραγωγών από το δάκο. Χωρίς κουβέντα για τις...
Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών η ενίσχυση των νέων, που φοιτούν σε ΑΕΙ...