Κρήτη

Για στενή συνεργασία δεσμεύθηκαν Ο.Α.Κ. και Τ.Ε.Ε.

Παπαδογιάννης Σοφιανός

Συνάντηση με την Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) - Τμήματος Δυτικής Κρήτης είχε την Τρίτη 26/1/2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης και στελέχη του Ο.Α.Κ..

Τον κ. Παπαδογιάννη επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. (Τ.Δ.Κ.) κ. Σπύρος Σοφιανός καθώς και Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Οι δυο πλευρές συζήτησαν για μια σειρά από θέματα συνεργασίας σε έργα που αφορούν τις υποδομές στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου και για τις προοπτικές που ανοίγονται τα επόμενα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως μέσα από τις χρηματοδοτήσεις που θα υπάρξουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ιδιαίτερος δε λόγος έγινε, για μια σειρά από Υδραυλικά και Συγκοινωνιακά έργα τα οποία είτε βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη, είτε είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η σημερινή συνάντηση, ήταν διπλά σημαντική για εμένα. Αφενός γιατί ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. συνομίλησα με έναν εκ των σημαντικότερων φορέων Ανάπτυξης της Κρήτης - το Τ.Ε.Ε. (Τ.Δ.Κ.) -  και αφετέρου διότι μου δόθηκε ξανά η δυνατότητα να συζητήσω με συναδέλφους μου μηχανικούς. Οι δυο φορείς είναι μεταξύ τους άρρηκτα συνδεδεμένοι και μπορούν να παράξουν από κοινού, σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, για τις οποίες δεσμευθήκαμε από κοινού, να εργαστούμε μεθοδικά, προκειμένου να μην χαθεί καμία ευκαιρία, η οποία να μπορεί να συμβάλει στην Αναπτυξιακή αναβάθμιση των υποδομών της Δυτικής Κρήτης, τα επόμενα χρόνια», δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Θάνατος Βαλυράκη: «Λογομάχησε με κάποιον σε αλιευτικό σκάφος» λέει η οικογένεια- βιντεο

Χανιά - ΒΟΑΚ: Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Κρήτη - κορωνοϊός: 12 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (φώτο)

Συλλαλητηριο Ηρακλειο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα, στην Πλ. Ελευθερίας οι Επιτροπές Αγώνα φοιτητών από τις σχολές του Ηρακλείου.

Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας
Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, καθώς και  να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, με φόντο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Στη συγκέντρωση, στο πλευρό των οιτητών, συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καθώς  και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών
Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών

Όπως ανέφερε ανακοίνωση - κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη σημερινή κινητοποίηση

"Οι φοιτητές και εδώ στο Ηράκλειο μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε το νομοσχέδιο να μείνει πραγματικά στα χαρτιά, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να επιστρέψουμε στις σχολές μας. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα όλων των συμφοιτητών μας πανελλαδικά. "

Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές
Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

Ειδήσεις σήμερα 

Κουτσούμπας: Δεν οδήγησε η κυβέρνηση τον Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη, τα θύματα το έκαναν

Ανακύκλωση: Την πρωτιά σε όλη την Κρήτη διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού

Κρήτη - τουρισμός: Χαμηλές προσδοκίες και ...μικρό καλάθι από τους ξενοδόχους