Κρήτη

"Ανυπόταχτη Κρήτη: Να χορηγηθεί άσυλο σε όσους το επιθυμούν

μεταναστες ΟΛΗ

Ανακοίνωση της παράταξης "Ανυπόταχτη Κρήτη" του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή τη διάσωση των προσφύγων ανοιχτά της Κρήτης και τη μεταφορά τους στο Ηράκλειο.

"Κυνηγημένοι από τις συμμορίες που εξοπλίζει η “πολιτισμένη” Δύση και από το δολοφονικό ISIS , στις 5 Σεπτέμβρη του 2017 άλλο ένα καράβι βρέθηκε μεσοπέλαγα να βάζει νερά με 106 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και 3 έγκυες γυναίκες,.
Θύματα και αυτοί του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών της περιοχής τους, αλλά και της πολιτικής που γεννά τον πόλεμο, την εξαθλίωση και την προσφυγιά .
Αυτή την φορά στάθηκαν τυχεροί , τους διέσωσαν και τους μετέφεραν σε κτίριο στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους ντόπιους να ανοίγουν πραγματικά την αγκαλιά τους. Οι συνθήκες διαβίωσης , παρά τις προσπάθειες όλων να τις κάνουν καλύτερες είναι ανεπαρκείς και ενώ πρόκειται για ένα κτίριο σχεδόν καινούργιο και καθαρό , είναι πολύ μικρό για 106 ανθρώπους και το χειρότερο, δεν υπάρχουν ντουζιέρες.
Μέσα σε όλα αυτά οι πρόσφυγες είναι περιορισμένοι και τους απαγορεύετε η έξοδος.
Τα βάσανά τους δυστυχώς δεν τελείωσαν ακόμα ...Γιατί πάνω από τις ανθρώπινες ζωές είναι οι διακρατικές συμφωνίες. Γιατί η ΕΕ εξασφαλίζει την «ελεύθερη» μετανάστευση του πλούτου σε όλο τον κόσμο αλλά εμποδίζει πρόσφυγες κυνηγημένους από τον πόλεμο! Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μία πλευρά φροντίζει την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή (Σούδα) και από την άλλη είτε στοιβάζει και γκετοποιεί τους πρόσφυγες (αφήνοντας παιχνίδια εκατομμυρίων ευρώ να παίζονται στις πλάτες τους) είτε τους επαναπροωθεί στην ‘ασφαλή’ Τουρκία.
Δικός μας εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι ο ιμπεριαλισμός και ο ρατσισμός, είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. των μνημονίων και των κλειστών συνόρων. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στη χώρα μας δικαιούνται ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν κόντρα στην ήδη παραβιασμένη συνθήκη Σένγκεν. Σε αυτή την συγκυρία , η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την ομαλή εγκατάσταση και αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων σε ανοιχτές, δημόσιες δομές. Καμία σκέψη για στοίβαγμα τους σε ακατάλληλους χώρους με τις γνωστές συνέπειες από άλλες περιοχές της χώρας.
Να χορηγηθεί άσυλο σε όσους το επιθυμούν. Αλλά επειδή είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να φύγει σε άλλη χώρα της ΕΕ να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα άμεσα. Να παραβιαστεί η συνθήκη του Δουβλίνου. Η Κρήτη, που εξέφρασε κι εκφράζει απλόχερα την αλληλεγγύη της στους τυραννισμένους αυτούς ανθρώπους να δείξει και το δρόμο της ανατροπής της απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
Να μην παρεμποδίζονται οι αλληλέγγυοι που αποτελούν το στήριγμά τους, καθώς αυτοί μπορούν να εμψυχώσουν ουσιαστικά τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο και τη θάλασσα ανθρώπους.

Είναι σημαντικό όλοι και όλες να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των προσφύγων στην ελεύθερη διακίνησή τους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής με κατάλληλη στέγαση, σίτιση, περίθαλψη
Δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου Ταξιδιωτικά έγγραφα προς τη χώρα επιλογής τους" .

Κρήτη

Στα ύψη η θερμοκρασία - Με τους 38 βαθμούς Κελσίου "φλέρταρε" ο υδράργυρος στη Μεσαρά

ζεστη

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κρήτη την Τετάρτη 22/06/2021 με τον υδράργυρο στην περιοχή της Γόρτυνας να πλησιάζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου  Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Χάρτης υψηλών θερμοκρασιών, by eva

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - 3η ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε άλογο από πηγάδι - βίντεο