Κρήτη

Ανοιχτά με ... αντιδράσεις τα καταστήματα στην Κρήτη

καταστήματα

Ο καιρός μπορεί να μην βοηθά ιδιαίτερα ωστόσο οι καταναλωτές και στην Κρήτη θα μπορούν να κάνουν αγορές και σήμερα Κυριακή καθώς τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων.

Οι εμπορικοί σύλλογοι, με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι η λειτουργία των καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Στο Ηράκλειο, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις που άνοιξαν και που βρίσκονται εκτός τειχών δεν είναι πολλές, ενώ αντίθετα στο κέντρο του Ηρακλείου, πολλοί καταστηματάρχες αποφάσισαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. 
Στα Χανιά, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στους καταστηματάρχες να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους καθώς όπως υποστηρίζει, το οικονομικό όφελος από το άνοιγμα της Κυριακής δεν έχει βοηθήσει όπως θα έπρεπε στην αύξηση του τζίρου.
Να μείνουν κλειστά τα καταστήματα αποφάσιζε και ο Εμπορικός Σύλλογος του Αγίου Νικολάου. 
Πάντως, μέχρι στιγμής, οι έμποροι της Κρήτης δεν έχουν δει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, όμως όπως λένε, ελπίζουν σε μία ανάκαμψη του τζίρου τις επόμενες ημέρες. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER