Κρήτη

Αγρότες Κρήτης: Να αξιοποιήσουμε το φάκελο για ποιοτική παραγωγή

ΕΛΙΕΣ.jpg

Να αξιοποιήσουν τα δεδομένα του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιτύχουν την αύξηση του ποιοτικού κρητικού ελαιολάδου, επιδιώκουν οι παραγωγοί. 

Η υποβολή του φακέλου από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται αν γίνει έως τον Μάρτιο, αφού υπάρχουν μια σειρά από στοιχεία που χρειάζεται να συλλεχθούν προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η απαίτηση αποζημιώσεων. 

Κατ’ αρχάς η αρμόδια ερευνητική ομάδα που έχει συσταθεί από το Υπουργείο, έχει προχωρήσει στην εξαγωγή κάποιων πρώτων αποτελεσμάτων, με βάση και τα στοιχεία που έχει λάβει από την Περιφέρεια. 
Πέρα όμως από την ερευνητική διαδικασία, στο πρακτικό σκέλος, αναμένεται να καταγραφεί και επίσημα μια τεράστια μείωση ποσοτήτων, αλλά και ποιότητας με βάση τα στοιχεία που θα σταλούν από τα ελαιουργεία στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 

Εκτός όμως από τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία και μπορούν να αξιοποιηθούν για την καταβολή αποζημιώσεων, εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις. 

Όπως άλλωστε αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποτελέσει τη φάση για να δημιουργηθούν συνθήκες με βάση επίσημα στοιχεία, για να επιτευχθεί μια πολύ καλή και ποιοτική παραγωγή κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. 

Μία από αυτές, σχετίζεται με την συλλογή των κατάλληλων στοιχείων, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης για την κατάθεση προτάσεων αναφορικά με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τα στοιχεία επίσης, μπορούν να δώσουν πολύτιμα στοιχεία σε αγρότες και επιστήμονες, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για επόμενες χρονιές, με στόχο κατ’ αρχάς την αντιμετώπιση του δάκου, που… συμπαρασύρει μαζί του και άλλες καταστροφικές, για την ελιά παθογένειες. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Γιάννης Δαμαρλάκης πρόεδρος στον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής

δαμαρλάκης

Το Δ.Σ., του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»το οποίο προήλθε από τις Αρχαιρεσίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 27η Ιανουαρίου 2020, συνήλθε σε σώμα υπό την Προεδρία του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης συμβούλου κ. Ιωάννου Δαμαρλάκη, σύμφωνα με το καταστατικό. Έπειτα από μυστική ψηφοφορία, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Δαμαρλάκης

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυρίδων Μανουσάκης

3. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Φωτεινή Κτιστάκη 

4. ΤΑΜΙΑΣ : Καλλιόπη Ταμπακάκη

5. ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ : Παναγιώτα Ζουμή 

ΜΕΛΗ :

6. Νικόλαος Γουβιανάκης  και 

7. Μαλάμω Βασιλάκη 

 Επίσης την ίδια ημέρα συνήλθε σε σώμα και η Εξελεγκτική Επιτροπή με την ακόλουθη σύνθεση :

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καλλιόπη Γερακιανάκη

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Δέσποινα Ανδρουλάκη

3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Καλλιόπη Πετράκη 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συλλόγου που προσήλθαν στη γενική μας συνέλευση και ιδιαιτέρως για την προτίμηση στα πρόσωπά μας. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως κ. Μανόλη Σμυρνάκη, καθώς και την εφορευτική επιτροπή κ.κ. Δώρα Κορνηλάκη  και Λαμπρινή Πετράκη, για την άψογη διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως και της ψηφοφορίας.   Επίσης ευχαριστούμε τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον π. Χαράλαμπο Μουρτζάκη Ι. Προϊστάμενο του Ναού  για την παραχώρηση της αίθουσας. Τέλος θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς την απερχόμενη Διοίκηση του Συλλόγου μας για τη ανιδιοτελή προσφορά τους, αλλά και τους αγώνες τους για την Βυζαντινή μας Μουσική.

Υποσχόμεθα και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με αγάπη και αφοσίωση στην επίτευξη των σκοπών και στόχων ιδρύσεως του Συλλόγου μας και κυρίως στο τρίπτυχο «ΔΙΑΣΩΣΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»".