Κρήτη

"Αφιερωμένη στη Γυναίκα Πρόσφυγα η 8η Μαρτίου"

γυναικα μεταναστρια

Ανακοίνωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Από το 1975 η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σήμερα πολλοί χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση για να εξάψουν ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη που δυστυχώς όλο και περισσότερες φωνές παρασύρονται ζητώντας να υψωθούν τείχη, να κλείσουν σύνορα και να επιδοθούμε στο κυνήγι των «παράνομων» ανθρώπων.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να χειριστεί προς όφελος της την εισροή προσφύγων και νέων πληθυσμών.
Η κρίσιμη ΕΠΙΛΟΓΗ είναι αν θα αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές:
με ΦΟΒΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ και κλειστά σύνορα ή
με ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ με αμοιβαία οφέλη για όλους
Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ  αφιερώνει τη σημαντική αυτή Ημέρα 8 Μαρτίου 2016 στη ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ η οποία με αυταπάρνηση είναι προσηλωμένη στο ανυπεράσπιστο παιδί της. Στα βλέμματα τους μπορεί κανείς να δει την απόγνωση και το ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν όλα αυτά γύρω τους.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ».

Κρήτη

Συλλυπητήρια Φραγκάκη για το θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

μανώλης φραγκάκης

Τα του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης:

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αναπάντεχο θάνατο ενός συνδημότη μας, εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ανωτέρω χώρο.

Θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια,  τους οικείους του και ιδιαίτερα στα παιδιά του  και να δηλώσω πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όσα μέσα διαθέτει, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του εκλιπόντος, προκειμένου να τα στηρίξει ψυχολογικά και ηθικά σε αυτή την αβάσταχτη συνθήκη που καλούνται να ανταπεξέλθουν".

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Φαιστού: Ενεργοποίηση νέας γεώτρησης

Νέα μαρτυρία για Λιγνάδη: "Κατέβηκε μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος"

Μυτιλήνη - Καρά Τεπέ: Έγκυος Αφγανή αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της