Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Μαθητές απο το 3ο Λύκειο Ρεθύμνου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη

Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν για δυο μέρες τρεις μαθητές από το 3ο Λύκειο Ρεθύμνου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή» (Your Europe, Your Say) που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Το 3ο Λύκειο επιλέχθηκε με κλήρωση μεταξύ 120 σχολείων της χώρας που κατέθεσαν αίτηση– μια διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο -  να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ενώ και οι μαθητές επίσης έχουν επιλεγεί με κλήρωση.

Η  κα Ειρήνη Πάρη, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής επισκέφθηκε την Παρασκευή το σχολείο προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη μαθητική συνάντηση.

Όπως τόνισε η κα Πάρη, το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται τα τελευταία πέντε χρόνια και η Επιτροπή καλεί παιδιά ενός σχολείου από κάθε κράτος μέλος να συμμετάσχουν σε αυτό. Τα σχολεία κάνουν κάθε Οκτώβριο αίτηση συμμετοχής και με κλήρωση επιλέγεται ένα. Φέτος από 120 σχολεία που έκαναν αίτηση από την Ελλάδα, τυχερό ήταν το 3ο Λύκειο Ρεθύμνου.

Τα παιδιά στη διάρκεια της διήμερης συνάντησης θα συναποφασίσουν τι είναι αυτό που τους εκφράζει, ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζουν και τι περιμένουν από τους ευρωβουλευτές στην επόμενη θητεία τους σχετικά με το ποια Ευρώπη θέλουν.

Φέτος ειδικά, επειδή έχουμε τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, έχει ζητηθεί από τα παιδιά να πουν τι θεωρούν ότι είναι για εκείνα το σημαντικότερο να επιτευχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...