Κρήτη

Ρέθυμνο

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου συναντήθηκαν με τον Μιχάλη Καραμαλάκη

img_20191120_1420361.jpg

Την 20-11-2019 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου μαζί με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Στον κ. Αρχηγό τέθηκε το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, θέμα για το οποίο η Ένωση μας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη και η έκδοση οικοδομικής άδειας. Επίσης, υπόψη του τέθηκε τόσο το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού καθώς η Δ.Α. Ρεθύμνου είναι υποστελεχωμένη κατά 30%  στις ήδη περικομμένες οργανικές θέσεις, όσο και το ζήτημα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων καθώς πλέον του 50% του στόλου είναι ακινητοποιημένο. Επίσης, τέθηκε υπόψη του και το θέμα της καθαριότητα,ς όπου το 2019 οι αστυνομικές Υπηρεσίες παρέμειναν επί 7μηνου χωρίς παροχή καθαριότητας.

Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι είναι ενήμερος για την πορεία του Α.Μ., ενώ πιθανολόγησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κινηθεί εκ μέρους του Αρχηγείου τα απαραίτητα για την έκδοση της κατά νόμο οικοδομικής άδειας, βρισκόμενος σε επικοινωνία με τους άλλους συναρμόδιους φορείς για την ευόδωση του ανωτέρω στόχου, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα και σύννομα οι απαιτούμενες ενέργειες. Για την έλλειψη προσωπικού μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζονται δράσεις, οι οποίες θα μειώσουν τα πάρεργα, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και πόροι. Για την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων, μας ενημέρωσε ότι από το νέο έτος θα γίνουν αγορές τόσο σε οχήματα όσο και σε αλεξίσφαιρα από διαγωνισμούς που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ενώ με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τις δαπάνες θα μπορέσουν να γίνουν επισκευές στα ακινητοποιημένα οχήματα.  Τέλος, για το θέμα της καθαριότητας μας ενημέρωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, προκειμένου να υπάρχουν συνεργεία καθαριότητας σε όλες  τις Υπηρεσίες τις Ελληνικής Αστυνομίας". 

Κρήτη

Ηράκλειο

"Μουδιασμένη" η Τύλισος

αυτοκτονια

Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τυλίσου μετά το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας ενός 50χρονου άνδρα, σήμερα το πρωί.

Ο αυτόχειρας, γνωστός σε πολλούς κατοίκους του χωριού, βρέθηκε νεκρός σε αγροτική τοποθεσία από τον κουμπάρο του ο οποίος νωρίτερα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον 50χρονο που του αποκάλυψε τις προθέσεις του.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές ωστόσο στις 10 περίπου το πρωί, το άψυχο σώμα του 50χρονου άνδρα βρέθηκε από τον κουμπάρο και τις Αρχές που έσπευσαν στο σημείο.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο 50χρονος θα δώσει τέλος στη ζωή του αν και περιγράφεται μοναχικός. Ζούσε μόνο χωρίς σύζυγο και παιδιά όμως έδειχνε να είναι καλά.

Ο 50χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με στρατιωτικό όπλο το οποίο βρέθηκε δίπλα από τη σορό του.