Κρήτη

Ρέθυμνο

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου συναντήθηκαν με τον Μιχάλη Καραμαλάκη

img_20191120_1420361.jpg

Την 20-11-2019 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου μαζί με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Στον κ. Αρχηγό τέθηκε το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, θέμα για το οποίο η Ένωση μας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη και η έκδοση οικοδομικής άδειας. Επίσης, υπόψη του τέθηκε τόσο το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού καθώς η Δ.Α. Ρεθύμνου είναι υποστελεχωμένη κατά 30%  στις ήδη περικομμένες οργανικές θέσεις, όσο και το ζήτημα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων καθώς πλέον του 50% του στόλου είναι ακινητοποιημένο. Επίσης, τέθηκε υπόψη του και το θέμα της καθαριότητα,ς όπου το 2019 οι αστυνομικές Υπηρεσίες παρέμειναν επί 7μηνου χωρίς παροχή καθαριότητας.

Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι είναι ενήμερος για την πορεία του Α.Μ., ενώ πιθανολόγησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κινηθεί εκ μέρους του Αρχηγείου τα απαραίτητα για την έκδοση της κατά νόμο οικοδομικής άδειας, βρισκόμενος σε επικοινωνία με τους άλλους συναρμόδιους φορείς για την ευόδωση του ανωτέρω στόχου, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα και σύννομα οι απαιτούμενες ενέργειες. Για την έλλειψη προσωπικού μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζονται δράσεις, οι οποίες θα μειώσουν τα πάρεργα, ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και πόροι. Για την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων, μας ενημέρωσε ότι από το νέο έτος θα γίνουν αγορές τόσο σε οχήματα όσο και σε αλεξίσφαιρα από διαγωνισμούς που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ενώ με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τις δαπάνες θα μπορέσουν να γίνουν επισκευές στα ακινητοποιημένα οχήματα.  Τέλος, για το θέμα της καθαριότητας μας ενημέρωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, προκειμένου να υπάρχουν συνεργεία καθαριότητας σε όλες  τις Υπηρεσίες τις Ελληνικής Αστυνομίας". 

Κρήτη

Φεύγει από το ΕΚΑΒ Κρήτης ο Ανέστης Κιούλπαλης - Τι έγραψε

ανέστης κιούλπαλης

Τηγν αντικατάσταση του από τη θέση του Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης μετά από δύο χρόνια, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο Ανέστης Κιούλπαλης, Διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου.

Τη θέση του θα πάρει ο Γιατρός, Νίκος Γιαννακουδάκης.

Η παράδοση παραλαβή  θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δείτε πως σχολίασε την αντικατάστασή του, ο Ανέστης Κιούλπαλης. 

"Όσοι είστε παρατηρητικοί, μπορεί να προσέξατε ότι λείπει από το προφίλ μου το «διευθυντής ΕΚΑΒ» από χθες.
Χθες μου ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας μας και η αντικατάσταση μου, μετά από δυο χρόνια. Δυο χρόνια γεμάτα απο προκλήσεις και δυσκολιες, με μεγαλυτερη βέβαια, την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανταποκριθήκαμε ομως,και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια ολους του συνεργάτες μου στο ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συμβολή τους σ’αυτο το δύσκολο έργο. Γνωρισα υπέροχους ανθρώπους με αγάπη και αφοσίωση σ’αυτο που κάνουν και τους ευχαριστώ γι’αυτό. Ειναι στιγμές που με κατακλύζουν ανάμεικτα συναισθήματα. Θα μου λείψει η καθημερινή πολύωρη αποσχόληση σε δυο θέσης υψηλής ευθύνης για την δημόσια υγεία, αλλα ταυτόχρονα νιώθω ήσυχος, οτι αντεπεξήλθα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Αναρωτιέμαι ομως για τους λόγους της αντικατάστασης μου και για την χρονική στιγμή που έγινε. Ειμαι της άποψης ότι το δημόσιο έχει μια συνέχεια και δεν υπάρχει λόγος να αντικαθίστανται από θέσεις ευθύνης άνθρωποι για λόγους άλλους από την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια τους. Γι’αυτό άλλωστε δεν είχα παραιτηθεί ως τώρα.
Πλέον αφοσιώνομαι στο έργο μου ως γιατρός του αγαπημένου μου Βενιζελείου νοσοκομείου που πάντα υπηρετούσα.
Εις το επανειδειν"