Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Νέο Εσπερινό Γενικό Λύκειο σε περιοχή που το είχε ανάγκη

σχολείο κορωνοϊός

Ένα νέο Εσπερινό Λύκειο ιδρύεται στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη. 
Η νέα σχολική μονάδα, η ίδρυση της οποίας αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Μυλοποτάμου στο πλαίσιο της προώθησης της Δια Βίου Μάθησης και της κοινωνικής επανένταξης των δημοτών, αναμένεται να λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος και θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίου οι οποίες τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. 
Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Μυλοποτάμου, ήδη έχουν συμπληρωθεί 42 αιτήσεις φοίτησης, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Σε αυτό το πλαίσιο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μια νέα σχολική μονάδα έρχεται να προστεθεί στο Ρέθυμνο, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας στην πράξη τις εκπαιδευτικές δομές του νομού μας. Η ίδρυση του νέου Εσπερινού Λυκείου στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από συστηματική προετοιμασία και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων. Η νέα σχολική μονάδα, η οποία αναμένεται να στεγαστεί στο κτήριο του παλιού 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίου το οποίο τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, αναμένεται να λειτουργήσει από το επόμενο κιόλας σχολικό έτος. Σε αυτή την κατεύθυνση, επικοινώνησα ήδη με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινο, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα παιδείας, κ. Μανούσο Κλάδο, καθώς και με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό, με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την Υφυπουργό Παιδεία και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή η οποία ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα τόσο σημαντικό αίτημα για το Ρέθυμνο». 

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας - 300 οι καλεσμένοι σε δεξιώσεις

Ηράκλειο: Η κλοπή - μυστήριο, το μεταλλικό κουτί και τα ίχνη που "δεν άφησαν"

Ηράκλειο: Η μνήμη της γιαγιάς ... έριξε φως στην άγρια ληστεία

Κρήτη

Μινωικές Γραμμές: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Κρήτης από τις 21 Ιουνίου

knossos palace κνωσος παλας μινωικες

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους για το πρόγραμμα δρομολογίων στις γραμμές της Κρήτης, που θα ισχύει από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα:

τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών
τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-330198, Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210-3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket), εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις

Ηράκλειο: ΙΧ με τρεις νεαρούς ανετράπη μέσα σε χωράφι

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι