Κρήτη

Ρέθυμνο

Καθαρίζουν τα Ανώγεια

ανώγεια

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των εθελοντικών καθαρισμών και παρεμβάσεων αποψίλωσης, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη προσπάθεια ενάντια στις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές, συνεχίζει τις δραστηριότητες της, τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στη περιοχή των Ανωγείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός - κλαδοκοπές σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, συμβάλλοντας στη απρόσκοπτη - χωρίς εμπόδια - πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και στην απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής, για περιβαλλοντικούς λόγους.
Στην εθελοντική δράση λόγω COVID-19, θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και για την αποφυγή συγχρωτισμού των εθελοντών, προσκαλούνται οι εθελοντές να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6944546536 (καθημερινά 8:00 - 14:30 & 17:30 – 21:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr. Σε συνέχεια της δήλωσης ενδιαφέροντος θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το σημείο συνάντησης καθώς και ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης αναφέρει, ότι, «Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και η ένταξη τους στον εθελοντισμό είναι από τους βασικότερους στόχους της Περιφέρειας Κρήτης. Συνεχίζουμε με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να παρακινούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες εθελοντισμού για την πολιτική προστασία.  Η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμη σε εξέλιξη και η πολιτική προστασία έχει ανάγκη την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών - εθελοντών, να μεριμνούν έμπρακτα για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας τους της περιουσίας».

 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"