Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνης: Διευκρινήσεις για τις εργαζόμενες με κορωνοϊό

βοηθεια στο σπιτι

Με αφορμή την εκδήλωση δύο κρουσμάτων ασθένειας από κορονοϊό σε εργαζόμενες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Αννα Ελευθεριάδου –Γκίκα ενημερώνουν τους συμπολίτες για τις διαστάσεις του γεγονότος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ανησυχία.

Όπως αναφέρουν:

Ειδικότερα, πρόκειται για δυο από τις εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων, οι οποίες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοιό στην αρχή της εβδομάδας. Η ομάδα τους τέθηκε αμέσως σε καραντίνα και ιχνηλατήθηκε το περιβάλλον τους.

Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Όλες οι αποφάσεις που άμεσα έλαβε, οι ενέργειες που υιοθέτησε και τα πρωτόκολλα που τήρησε η Κοινωνική Υπηρεσία και ο Δήμος Ρεθύμνης, υπαγορεύτηκαν από ρητές οδηγίες και εντολές του ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων, η Υπηρεσία οργάνωσε μια νέα ομάδα υποστήριξης, στελεχωμένη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοηθό, έτοιμες να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και τις έκτακτες ή προγραμματισμένες ανάγκες των συμπολιτών.

Άλλωστε η Κοινωνική Υπηρεσία είναι σε διαρκή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, σε καθημερινή βάση, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα έχουν το τηλ : 2831055243 είναι στη διάθεση τους από τις 8:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βουλή για τα κρούσματα –Tεστ σε όλη τη φρουρά

κορωνοϊός τεστ  rapid test

Υγειονομικός συναγερμός έχει ηχήσει τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, καθώς εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, δύο στην υπηρεσία ασφάλειας και ένας σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο (Λένορμαν).

Αναφορικά με τον εργαζόμενο στην Λένορμαν δεν εκφράζεται προβληματισμός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσερχόταν στο γραφείο του.

Αντίθετα, έντονη ανησυχία υπάρχει για τα μέλη της φρουράς, καθώς έδιναν καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία τους γι' αυτό και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας που βγήκαν αρνητικά.

Για το θέμα πηγές της Βουλής αναφέρουν «στις 19.1.2021 διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό υπηρετών στην ΥΑΒΕ (σ.σ. φρουρά). Από την ιχνηλάτησή του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό, υπάλληλος στο κτήριο της Λενορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφή στην Βουλή. Στις 22.1.2021 διαπιστώθηκε θετικός έτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ οίκον. Παρότι τα δύο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ PRC 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα και 12 ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο από διασπορά σε οίκο ευγηρίας

Κορωνοϊός - Έμποροι Κρήτης: Ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων