Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Η αγάπη του Παυλόπουλου για το Οροπέδιο τον κάνει επίτιμο δημότη

παυλόπουλος

Την Κρήτη την αγαπά και δείχνει την προτίμηση του σε αυτήν. Ομως και το νησί δείχνει έμπρακτα την εκτίμηση του στο πρόσωπο του.
Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Οροπεδίου Λασιθίου, μια εξέλιξη την οποία ο ίδιος φαίνεται σαν να επιθυμούσε. Και αυτό γιατί όχι μόνο έχει δείξει ενδιαφέρον για το Οροπέδιο, αλλά το συμπέρασμα αυτό διεξάγεται από τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του, στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του.

Χαρακτηριστικά, όταν βρισκόταν στο Καμπάνειο Ιδρυμα, στο Ψυχρό και βγήκε στη βεράντα, κάθισε 15 λεπτά και θαύμαζε τη θέα!

Ενώ, είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την περιοχή και είχε ακούσει με μεγάλη προσοχή τα προβληματα που αντιμετωπίζει το Οροπέδιο, όπως του τα είχε μεταφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

«Το Οροπεδιο του αρέσει πολύ και μας το είχε πει στη διάρκεια της πρώτης του παρουσίας», αναφέρει ο κ. Στεφανάκης, μιλώντας στο ekriti.gr.

Σημειώνεται ότι η σκέψη της Δημοτικης Αρχής για αυτή την πρόταση προς τον κ. Παυλόπουλο, είχε αρχίσει να κουβεντιάζεται από πέρυσι. Φέτος το Φλεβάρη εστάλη το αίτημα προς την Προεδρεία της Δημοκρατίας και την επομένη κιόλας, είχε σταλεί η θετική απάντηση! Μια ακόμη απόδειξη δηλαδή των αισθημάτων που τρέφει ο κ. Παυλόπουλος για το Οροπέδιο Λασιθίου, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τον αρχαιολογικό πλούτο του.

Η τιμητική ανακήρυξη θα γίνει στις 27 Μάη, στη διάρκεια των εκδηλώσεων στα πλαίσια του εορτασμού της 151ης επετείου από την ιστορική μάχη του Λασιθίου. Ενα γεγονός για το οποίο ο κ. Παυλόπουλος είχε ενημερωθεί μέσα και από την Ειδική Έκδοση που του είχε δοθεί ως δώρο, όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή το 2017.

Την κάθοδο του Προκόπη Παυλόπουλου είχε δημοσιεύσει πρώτο από τις 21 Μάρτη το ekriti.gr, μέσα από σχετικό ρεπορτάζ. 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Κρήτη: Στην «πράσινη» λίστα της TUI από τις 17 Μαΐου

TUI

Η εταιρεία ταξιδιών  TUI επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις πτήσεις και τα προγράμματα διακοπών της σε 19 προορισμούς ακόμα και μετά τις 17 Μαΐου, όταν και θα επανεκκινήσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror μεταξύ των προορισμών περιλαμβάνται η Πορτογαλία και η Μαδέιρα οι οποίες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους Βρετανούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στη λίστα της TUI βρίσκονται και πέντε ελληνικά νησιά. Ο λόγος για την Κρήτη, για τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κω.

Στο μεταξύ η TUI θα προσφέρει προγράμματα διακοπών τόσο για τις περιοχές που βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα όσο και στην «πορτοκαλί». Ωστόσο δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς χώρες που θα απαιτούν από τους τουρίστες να παραμείνουν σε καραντίνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και σε αυτές που περιλαμβάνει η «κόκκινη» λίστα.

Από την άλλη πλευρά προχώρησε στην ακύρωση των διακοπών μέχρι τις 6 Ιουνίου για όσους προορισμούς υπάρχει σύσταση από το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για τις περιοχές οι οποίες είναι στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί». Μάλιστα όσοι ταξιδιώτες επηρεάζονται από αυτό το μέτρο στο τέλος θα βγουν κερδισμένοι καθώς θα τους προσφερθούν επιλογές όπως η επιστροφή χρημάτων καθώς και νέες κρατήσεις. Οι πτήσεις που θα προσφέρει στο πρόγραμμά της η TUI από τις 17 μέχρι τις 27 Μαΐου είναι από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ.

Αυτή είναι η πλήρης λίστα με τις περιοχές που βρίσκονται στην «πράσινη» και την «πορτοκαλί» λίστα:

«Πράσινη λίστα»

Όσοι τουρίστες γυρίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί να κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρησή τους και ένα τεστ PCR τη δεύτερης μέρας της επιστροφής τους στη χώρα. Σε αυτή περιλαμβάνονται τρεις περιοχές στην Πορτογαλία. Πρόκειται για το Αλγκάρβε, το Πόρτο Σάντο και τη Μαδέιρα.

Τα ταξίδια που απαιτούν κατ' οίκον καραντίνα μετά την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία:

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να τεθούν σε κατ' οίκον καραντίνα για δέκα μέρες και θα υποβληθούν σε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη μέρα. Ωστόσο μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τεστ την πέμπτη και την όγδοη μέρα. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τότε μπορούν να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα. Το κόστος των PCR μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 120 λίρες ενώ μπορεί να αυξηθεί ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογένειες.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται μεταξύ άλλων τα πέντε ελληνικά νησιά που αναφέρθηκαν και παραπάνω. Επιπλέον περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι προορισμοί:

Antigua

Barbados

Cuba

Fuerteventura

Gran Canaria

Grenada

Lanzarote

La Palma

Malta

St Lucia

Tenerife

Εάν ένας προορισμός τοποθετείται στη πορτοκαλί λίστα οι τουριστες μπορούν να τροποποιούν δωρεάν την κράτησή τους. Επίσης αυτό ισχύει εάν οι τουρίστες κάνουν κράτηση για έναν προορισμό της «πράσινης» λίστας. Μάλιστα η TUI επέκτεινε την δωρεάν πολιτική τροποποιήσεων ώστε οι κρατήσεις να περιλαμβάνονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Για αναχωρήσεις έως τις 31 Αυγούστου, οι τουρίστες μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τούς έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι. Για αναχωρήσεις μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους έως και 28 ημέρες πριν από το ταξίδι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 125 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο του Χάνδακα

1821: Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση