Κρήτη

Λασίθι

Η Φώφη Γεννηματά στο Λασίθι - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις

γεννηματά

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο.

Στις 11:00΄ π.μ. στο Επιμελητήριο Λασιθίου (Αγ.Νικόλαος) θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων  του νομού μας προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς μεροκάματο οι ταξιτζήδες - "Πως θα ζήσουμε τις οικογένειές μας" λένε

Γεμάτες οι πιάτσες των ταξί

Δραματικό είναι το φετινό καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο καθώς ενώ βρισκόμαστε στον Αύγουστο η αναδουλειά φέρνει σε απόγνωση τους επαγγελματίες που ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξής τους.

Αυτό δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Λευτέρης Πετράκης.

Δεν είμαστε αποπαίδια τόνισε ο κ. Πετράκης και καλεί την πολιτεία να τους αντιμετωπίσει όπως τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι δεν υπάρχει μεροκάματο σήμερα στο Ηράκλειο και η πλειοψηφία δεν φέρνει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι αφού το ημερήσιο κόστος λειτουργίας ενός ταξί φτάνει τα 50-60 ευρώ και οι κούρσες που παίρνουν οι ταξιτζήδες δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα μας βρει με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης επεσήμανε ο κ.Πετράκης και στο μόνο μέτρο που μπορούμε να ενταχθούμε είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που είναι δάνειο και το οποίο πολλοί θα χρησιμποιήσουν για να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους βάσει του νόμου.

Οι συνάδελφοί μου συρρέουν, ανέφερε ο κ. Πετράκης σε αεροδρόμιο και λιμάνι αλλά δυστυχώς πελάτες δεν υπάρχουν.