Κρήτη

Λασίθι

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Συνάντηση με την διοίκηση του ΤΟΕΒ - Τι συζητήθηκε

ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 7/10/21 το ΔΣ Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με μέλη της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Παπαδάκης Μανώλης, ο κ. Δραγασάκης Μπάμπης και ο διευθυντής ΤΟΕΒ κ. Λιοντάκης Γιάννης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής όπου και σχετίζονται με τη λειτουργία του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

H ενημέρωση των παραγωγών:

"Αναφορικά με το θέμα της νέας Προσαγωγού Διώρυγας Φράγματος Μπραμιανών ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει αλλάξει επίσημα κάτι από τον αρχικό σχεδιασμό, παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εργολάβος στην προμήθεια των υλικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται το πρώτο φορτίο με τις σωλήνες όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών.

Αναφέρθηκε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας του έργου, όπως είναι η χάραξη της χωροθέτησης καθώς και οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πού θα ενεργοποιηθούν κατά την έναρξη των έργου.

Τονίστηκε δε, ότι η αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας περιορίζεται μόνο στην άσκηση πίεσης για ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο, μεταφέροντας έτσι την αγωνία των αγροτών προς όλες τις κατευθύνσεις. Κύρια ευθύνη στην υλοποίηση του έχει το ΥπΑΑΤ με το οποίο έχει γίνει και η σύμβαση του εγκατεστημένου εργολάβου.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας τον τελευταίο μήνα, ενημερωθήκαμε ότι ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αλλά δεν αποκλείστηκε η αύξηση στο τιμολόγιο του καθώς θα είναι μονόδρομος για να συνεχίσει να είναι βιώσιμος ως Οργανισμός, ίσως ο πλέον βιώσιμος ΤΟΕΒ σε επίπεδο Κρήτης (34 ΤΟΕΒ σύνολο) αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας ενημερωθήκαμε ότι έχουν ξεκινήσει ξανά την διαδικασίες αποκατάστασης αγροτικών δρόμων, στην ζώνη αρμοδιότητας του και παρακαλούνται οι αγρότες να απευθύνονται στο γραφείο του ΤΟΕΒ για επιπλέον πληροφορίες. 

Για την συντήρηση του αρδευτικού δικτύου ειπώθηκε ότι ο Οργανισμός καταγράφει συνεχώς όλα τα σημεία που χρήζουν επέμβασης και προγραμματίζει την άμεση επισκευή τους, παρόλες τις δυσκολίες που δημιουργούνται στους παραγωγούς εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου.

Ενημέρωση επίσης είχαμε για την πληρότητα του ταμιευτήρα σήμερα όπου πλησιάζει τα 11 εκ. κυβικά, από τα 16 εκ. κυβικά της χωρητικότητας του.

Τέλος, αναφορά έγινε και για τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού με  πρωταρχικό στόχο την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το σύνολο των 14 συνόδων έργων του φράγματος Μπραμιανών ύψους 72 εκ. ευρώ, απαραίτητα για την ολοκλήρωση του.

Επιπλέον, ένα νέο εγχείρημα του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας είναι η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής και παρακολούθησης στο σύνολο του δικτύου άρδευσης, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση και καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού.

Αναφέρθηκαν επίσης και οι προθέσεις του ΔΣ για την μετεγκατάσταση του Οργανισμού σε νέο χώρο όπου θα στεγάζει το μηχανολογικού εξοπλισμού και τις υπηρεσίες του.

Ως Δ.Σ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ενημέρωση που είχαμε και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Παπαδάκη Μανώλη για την διάθεση του να γίνει ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του κοινού και μοναδικού στόχου, που είναι η επάρκεια σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση του, δυο σημαντικά στοιχεία για την ευημερία και ανάπτυξη της περιοχής μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός - Οροπέδιο Λασιθίου: Επικίνδυνα μικρόβια βρέθηκαν στο πόσιμο νερό

Άγιος Νικόλαος: Βανδαλισμοί σε κτήριο που παραχωρείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.
Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER