Δευτέρα 9 ΔΕΚ 2019 00:19
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Ηρακλείου: 50 εκατομμύρια σε έργα, αλλά θα περάσει;

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Ηρακλείου: 50 εκατομμύρια σε έργα, αλλά θα περάσει;

λότζια

Υπερψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί του προγράμματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Η επιφύλαξη των παρατάξεων, υποδηλώνει τη μεγάλη πιθανότητα επανάληψης των όσων διαδραματίστηκαν στη διάρκεια ψήφισης των Δημοτικών Τελών, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει στο Σώμα κάποια αντιπρόταση από άλλη παράταξη, που δεδομένων των συσχετισμών, είναι πολύ πιθανό να υπερψηφιστεί.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2020 ανέρχεται στο ποσό των περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, τα 34 εκατομμύρια αφορούν ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από άλλους πόρους μεταξύ των οποίων το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται συνολικά 283 νέες δράσεις, ύψους σχεδόν 22 εκατομμυρίων.

Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, παραμένουν η κοινωνική πολιτική, ο πολιτισμός και η Παιδεία, καθώς και η ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται τα έργα πρασίνου και οι μελέτες ανάπτυξης κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές όπως ο Άη Γιάννης και οι Μεσαμπελιές. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται, όπως ανακοίνωσε ήδη και επίσημα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, να υπογραφεί σύμβαση για 12,5 στρέμματα πρασίνου στην Αλικαρνασσό και τα Δυτικά Προάστια.

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων έργων εντάσσονται επίσης τα έργα για την άρδρευση και την αγροτική οδοποιία, ενώ σημαντικά θεωρούνται τα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης, των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, κατασκευής παιδικών χαρών, όπως επίσης ασφαλώς και η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται επιπρόσθετα η συντήρηση κτιρίων της οδού Ανδρόγεω, του Θεατρικού Σταθμού και λοιπών δημοτικών κτιρίων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του δήμου Ηρακλείου εκδήλωση από την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) του...
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στην πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο...
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 8 Δεκεμβρίου, στον Πατριαρχικό Ναό, η εις Επίσκοπον...