Κρήτη

Ηράκλειο

Τα Παραμυθοτράγουδα της φύσης από τη Βυζαντινή Σχολή Καστελίου

καστέλι 2

Μια υπέροχη μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Καστελίου-Αρκαλοχωρίου-Βιάννου(παράρτημα Καστελίου),του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής των νέων της ενορίας του Αγίου Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία  Καστελίου.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς,  φίλοι, κάτοικοι και οι  ιερείς της βυζαντινής Σχολής και των γύρω περιοχών, μαζί με την δασκάλα μουσικής κα Ρέπα Αργυρώ συμμετείχαν στην εκδήλωση για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς της Βυζαντινής Σχολής και ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι στους νέους των χοροδιών.

καστέλι 1

καστέλι 1, by mpeka

"Η χθεσινή εκδήλωση έγινε με εφορμή το  τέλος της μουσική χρονιάς. Ήταν ένα αφιέρωμα στην φύση και είχε τίτλο «Τα παραμυθοτράγουδα της φύσης». Τα σχήμα της χορωδίας ήταν μικτό με μαθητές της περιοχής που τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια", ανέφερε στο ekriti.gr η δασκάλα της σχολής, κα Ρέπα Αργυρώ.

Κάθε χρόνο κάνουμε τέσσερις παρόμοιες εκδηλώσεις, αλλά με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά. Στόχος της σχολής, των επικεφαλείς και δικός μου είναι να παρουσιάσουμε το έργο μας και σε άλλα μέρη της Κρήτης, της Ελλάδος και γιατί όχι και του εξωτερικού, αναφέρει η κα Ρέπα.

Ενώ ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου, πατήρ Ιερόθεος Χιώτης, επισήμανε στο ekriti.gr την σημασία της συμμετοχής των νέων μέσα από αυτή την μουσική δράση για την διάχυση του πολιτισμού της Βυζαντινής Τέχνης.

καστέλι3

καστέλι3, by mpeka

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου-Καστελίου-Βιάννου, πατέρας Κορνήλιος Αθανασάκης, ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου, πατήρ Ιερόθεος Χιώτης και ο συνεφημεριός πατήρ Γιώργος Μαραυγάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου, Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Χαιρετισμός απεύθυνε ο πρόεδρος της κοινότητας Καστελίου, Ανέστης Μαραυγάκης.

​ΕΝώ για την  εκδήλωση ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης έπαιξε ούτι και η Ελεάνα Χατζάκη συμμετείχε στην αφήγηση του λαικού παραμυθιού.
 

καστέλι4

καστέλι4, by mpeka

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα, του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καστελίου.

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα