Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεργασία Δήμου Μινώα Πεδιάδας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

δήμος μινώα πεδιάδος

Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την κοινωνική ένταξη και στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/7/2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που- όπως επισημάνθηκε - πρόκειται να υλοποιηθούν από το ΕΛΜΕΠΑ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, περιλαμβάνονται δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εργασιακής καθοδήγησης και υλοποίησης σχολών γονέων στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 – 2019» καθώς και δράσεις εξατομικευμένης ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και συμβουλευτικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Όλγα Δραμουντάνη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής και επιστημονικά στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου ενώ από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ συμμετείχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), κα. Μαρία Παπαδακάκη και ο Λέκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Γεώργιος Απλαδάς.

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Βρήκαν τη χασισοφυτεία - Στο κυνήγι του καλλιεργητή η Αστυνομία

dscf8156.jpg

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (227/10) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σε βάρος ημεδαπού κατηγορούμενο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων..

Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο πλησίον ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας ενός 35χρονου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά:

  • Πέντε (5) κιλά και 900 γραμμάρια κάνναβης,
  • 290 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης και
  • 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής  τα οποία και εκριζώθηκαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης