Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζουν χωρίς προστατευτικά μέσα πολλοί διανομείς στο Ηράκλειο

διανομέας

Την ανάγκη για περαιτέρω ενεργοποίηση και αφύπνιση επιβάλει ο θάνατος του 27χρονου διανομέα φαγητού, που έφυγε από τη ζωή μετά από μήνες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Από την πρώτη στιγμή, η εγρήγορση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και η ανάδειξη του θέματος ήταν τέτοια, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα, με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. 

Το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να παραχωρήσει πράσινα γιλέκα με φωσφορούχα διακριτικά στους  διανομείς προκειμένου να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προειδοποίησε τους επιχειρηματίες που απασχολούν διανομείς για την αναγκαιότητα χρήσης των γιλέκων με ανακλαστικό υλικό, ενώ ήδη έχει προχωρήσει και σε σχετικούς ελέγχους. 

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε συνεργασία του τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας με το Εργατικό Κέντρο, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί και κάποια πρώτα πρόστιμα. 

Παρ’ όλα αυτά ωστόσο, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν συμμορφωθεί στο 100 % με τις υποδείξεις, αλλά και με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. 

Για το λόγο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας, πρόκειται να συνεχίσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους προκειμένου να περιορίσουν τα φαινόμενα. 

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας, εργαζόμενος στο πλοίο της γραμμής Χανιά - Πειραιάς, νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.