Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

ΚΚΕ

Με την μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων και πολύ μεγάλη συμμετοχή νεολαίας αλλά και ανθρώπων όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον χώρου του Δυτικού Parking του Παγκρήτιου Σταδίου που είχε διαμορφωθεί ειδικά ώστε οι επισκέπτες του φεστιβάλ να μπορούν να παρακολουθήσουν με όλα τα μέτρα προστασίας τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Από νωρίς το απόγευμα νέοι και νέες, οικογένειες και εργαζόμενοι πέρναγαν τις πύλες του φεστιβάλ. Ομάδες των οργανώσεων της ΚΝΕ υποδέχονταν τους επισκέπτες με τον «Οδηγητή» το περιοδικό της ΚΝΕ.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο «Σοσιαλισμός: Η ρεαλιστική απάντηση τον 21ο αιώνα! Δεν είναι παραφροσύνη μα το τέλος της παραφροσύνης». Στην αρχή της έκθεσης μια.. «ανασκόπηση» της χρονιάς που μας πέρασε έδινε την έναρξη της μεγάλης συζήτησης στο ερώτημα «ποια είναι η αιτία αλλά και ποια η διέξοδος από αυτά που ζούμε σήμερα». Στην συνέχεια δίνονταν η δυνατότητα μέσα από την παρακολούθηση των ενοτήτων της έκθεσης, με στοιχεία, φωτογραφικό υλικό και κείμενα να προσεγγίσει ο επισκέπτης την πολιτική πρόταση του Κόμματος για το Σοσιαλισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημείο αναφοράς αποτέλεσε για ακόμα μια φορά το Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με παλιές και νέες εκδόσεις. Η θεματική διαμόρφωση του χώρο έδινε στον επισκέπτη τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την πλούσια εκδοτική δραστηριότητα του κόμματος και της ΚΝΕ, να βρει διάφορους τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών.

Από νωρίς στο χώρο λειτουργούσαν Παιδότοπος με δραστηριότητα για τα παιδιά.

Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ είχε ο χώρος του Κόκκινου Αερόστατου με πλούσια δραστηριότητα για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, με παιχνίδια, συζητήσεις, δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις ξεκινήσαν με την εκδήλωση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Οργανωνόμαστε για την ανατροπή! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας το Σοσιαλισμό!»  Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πάνος Καραγιώργος μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο με θέμα τον εργάσιμο χρόνο που επιμελήθηκε η Τομεακή Οργάνωση Εργαζομένων της ΚΝΕ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη και το συγκρότημά της.

Σήμερα Σάββατο οι εκδηλώσεις συνεχίζονται:

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 20.00 Συζήτηση στο μαθητικό στέκι με θέμα «Ποιός είναι ο σύγχρονος επαναστάτης;»
 • 21.00 Μουσικό αντιφασιστικό αφιέρωμα με αφορμή τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!»
 • 21.30 Πολιτική ομιλία με τη Λουίζα Ράζου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 • 22.30 Μεγάλη συναυλία με το Δημήτρη Μπάση

Θα πραγματοποιηθεί και μεγάλο αφιέρωμα στα τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Στο χώρο θα λειτουργούν δύο Εκθέσεις:

 • Έκθεση με θέμα «Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα: Δεν είναι παραφροσύνη μα το τέλος της παραφροσύνης!
 • Έκθεση με θέμα «150 Χρόνια από την Παρισινή κομμούνα. Εμπνεόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
 • Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ θα έχει η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με θεματικό χώρο για την πάλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα, καθώς και άλλες σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματος.

Και τις δύο μέρες στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των σωματείων.

Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν:

 • Χώρος Μαθητών
 • Χώρος γνωριμίας με την ΚΝΕ
 • Χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου»
 • Χώρος αλληλεγγύης στο Λαό της Κούβας
 • Παιδότοπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σούδα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον Στόλο Μεσογείου

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηράκλειο: Εσωκομματικές εκλογές στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER