Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Απόστολο Βουλγαράκη η πρέσβειρα της Αργεντινής

πρέσβειρα χ

Τον Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, η  Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Αθήνα, κα Καρολίνα Πέρεζ Κόλμαν (Carolina Pérez Colman), η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στη χώρα μας το Νοέμβρη του 2015.
 
Είναι η πρώτη επίσκεψη της Πρέσβειρας στην Κρήτη, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τις φυσικές ομορφιές του νησιού, όπως και τον θαυμασμό της για την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά του. Σκοπός της επίσκεψης της Πρέσβειρας, όπως δήλωσε η ίδια, είναι η ανάπτυξη δράσεων στον τουριστικό τομέα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλής χώρα για τους κατοίκους της Λατινικής Αμερικής. Σε άμεση συνάφεια με τον τουρισμό είναι και οι τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, και της έρευνας, στους οποίους η Πρέσβειρα βλέπει σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην μεγάλη ελληνική κοινότητα που υπάρχει στην Αργεντινή – περίπου 35.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες –, και στις θερμές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των Αργεντινών και των Ελλήνων κατοίκων της χώρας της, κυρίως μέσω δράσεων προαγωγής της μουσικής και γαστρονομικής παράδοσής τους. Τέλος η Πρέσβειρα ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη για ένα ετήσιο πρόγραμμα «φιλοξενίας» στην Αργεντινή, το οποίο σκοπεύει να επεκτείνει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει την δυνατότητα εργασίας, για έξη μήνες, και διακοπών, για άλλους έξι μήνες, στην Αργεντινή, και το οποίο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας έως 35 ετών που επιθυμούν να γνωρίσουν τη χώρα, να απολαύσουν την κουλτούρα της, και να μεταφέρουν πίσω στη χώρα τους τα βιώματά τους.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε με χαρά τις προτάσεις της Πρέσβειρας, τονίζοντας τα κοινά στοιχεία που ενώνουν την Ελλάδα και την Αργεντινή. Παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, όσο και στον τομέα του εμπορίου, δίνοντας έμφαση στην παραγωγική δύναμη του πρωτογενούς τομέα και στη γνωστή ποιότητα των προϊόντων της Κρητικής Διατροφής. Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε επίσης την Πρέσβειρα για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης, και για το σπουδαίο ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτο Χανίων.
 
Τέλος ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στην Πρέσβειρα καλή διαμονή στο νησί μας και της προσέφερε υλικό προβολής της Κρήτης.
 
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων