Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Κρήτη ο Βορίδης - Στο επίκεντρο οι καταστροφές της ελαιοπαραγωγής

Μακης Βορίδης

Στην Κρήτη έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος και θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το φλέγον θέμα των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή και τα θερμοκήπια.
Μετά από την σχετική ενημέρωση προς τον Σύμβουλο του Υπουργού Ανδρέα Στρατάκη, από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Μάκης Βορίδης κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και αποφάσισε να επισκεφθεί την Κρήτη το συντομότερο δυνατό. 

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ωστόσο ήδη έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να οργανώσει όλες τις λεπτομέρειες της ευρείας σύσκεψης.

Στο μεταξύ, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Κρήτης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανώλης Χνάρης, επισκέπτονται αύριο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Υπουργό Μάκη Βορίδη προκειμένου να του εκθέσουν όλα τα προβλήματα και να του παρουσιάσουν την πρωτοφανή εικόνα καταστροφής στην παραγωγή. 

Στον Υπουργό θα μεταφερθούν επίσης μεταξύ άλλων, εκτός από τα προβλήματα στην παραγωγή και την ανάγκη αποζημιώσεων και τα ζητήματα χαμηλής δραστικότητας των φυτοφαρμάκων. 
Πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό πάντως, ήδη ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος, δεσμεύθηκε από την Κρήτη, ότι θα δοθούν λύσεις και αποζημιώσεις τόσο στους ελαιοπαραγωγούς, όσο και στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων που υπέστησαν καταστροφές από θεομηνία. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο γύρισαν την πλάτη στον υπουργό

Ο Βασίλης Κικίλιας στο Ηράκλειο

Με γυρισμένη την πλάτη και πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια γιατροί, εργαζόμενοι και πολίτες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, παρουσία του υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ για το θέμα των αναισθησιολόγων είπε ότι θα εξεταστεί.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση με την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έκανε εν μέσω κορωνοϊού 5000 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Περισσότερες από 500 έγιναν στην Κρήτη και εκκρεμούν εγκρίσεις για άλλες 17. Συζητήσαμε με όλους τους εμπλεκομένους γιατρούς νοσηλευτές αυτοδιοικητικούς, αλλά και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ποια επιμέρους λύση μπορεί να υπάρξει για προβλήματα, τα οποία πράγματι είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εγώ από τα προβλήματα δεν υπεκφεύγω. Νομίζω χρήζει ειδικών ρυθμίσεων το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες είτε οριζοντίως είτε καθέτως έχουν προβλήματα. Δηλαδή ειδικότητές για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Η 7η ΥΠΕ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια, όμως πρέπει να βρεθούν πιο μόνιμες λύσεις και αυτό ήρθαμε να συζητήσουμε. Νομίζω ότι αναγνωρίζουν όλοι ότι τα προβλήματα στην υγεία είναι διαχρονικά και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορούν να δώσουν μια μονιμότητα και να μη χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε μετά από κάποια χρόνια».

Πηγή: rethemnosnews.gr