Κρήτη

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η ζημιά στην Κρήτη από το δάκο

Περιφερειακό Συμβούλιο

Το κρίσιμο ζήτημα της ελαιοπαραγωγής τέθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η ζημιά στην Κρήτη θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια όποτε πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις με αποζημιώσεις και όχι μόνο. 

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, αν στα 100 εκατομμύρια της Thomas Cook προστεθούν και τα 100 εκατομμύρια της αγροτικής παραγωγής γίνεται κατανοητό το μέγεθος των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία. 

Ο κ. Αρναουτάκης διευκρίνισε πως φέτος υπήρξαν καλύτερες συνθήκες ψεκασμών ωστόσο όπως ανέφερε η ζημιά σε πολλές περιοχές της Κρήτης ειδικά στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είναι καθολική. 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις σοβαρές παθογένειες των προγραμμάτων δακοκτονίας ανά έτος υποστηρίζοντας πως ο Υπουργός θα πρέπει να φέρει το θέμα στις Βρυξέλλες με δεδομένο πως τη Δευτέρα θα βρίσκεται εκεί.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Η πλαστογραφία τους έστειλε στη φυλακή

αεροδρόμιο ηρακλείου

Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.06.2021 έως και 20.06.2021 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», συνολικά είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (22 άνδρες και 5 γυναίκες), κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ισπανίας, Πολωνίας, Ιταλίας, Βελγίου, Αιγύπτου, Βουλγαρίας, Ολλανδίας, Εσθονίας, Πορτογαλίας, Πακιστάν, Σλοβακίας, Ρουμανίας και Λετονίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, την Ολλανδίας, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ανήλικος τραυματίστηκε από επικίνδυνους ελιγμούς jet ski

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τί κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία - βίντεο

Κόκκινος Πύργος: Έπεσε ... ξύλο, αλλά κανείς δεν μιλάει γι αυτό!