Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ για την αντιστοιχίες Παν/κών Τμημάτων

βουλη

Στη Βουλή φέρνουν την απόφαση της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για τις Αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίδης Νικόλαος, Βαρδάκης Σωκράτης και Μαμουλάκης Χάρης. Με κοινή αναφορά που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζουν την αντίθεση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ για την σχετική με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Υπουργική Απόφαση.

Όπως τονίζεται, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ, «για πρώτη φορά, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, διαχωρίζονται τα ακαδημαϊκά Τμήματα σε «παλαιά» και «νέα», δίχως απολύτως καμία τεκμηρίωση, γεννώντας πολλές σκέψεις και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της «κατηγοριοποίησης» Πανεπιστημιακών Τμημάτων που έχουν τον ίδιο τίτλο και ομοειδή προγράμματα σπουδών».

Παράλληλα, ζητείται από το ΕΛΜΠΕΠΑ να κοινοποιηθεί, έστω και εκ των υστέρων, η εισήγηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε αυτός ο διαχωρισμός, καθώς και η ανάκληση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας πριν την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων του 2020.

Οι 3 βουλευτές ζητούν απάντηση και τις σχετικές ενέργειες της Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Κρήτη

Κρήτη: Νέος σεισμός, πιο ισχυρός, νότια της Άρβης

σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 09:48 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 85 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος τα 85 χιλιόμετρα.

Νέος σεισμός στην Κρήτη
Νέος σεισμός στην Κρήτη

Στην περιοχή, όπως έγραψε το ekriti σημειώνονται από νωρίς το πρωί σεισμικές δονήσεις.