Κρήτη

Ηράκλειο

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γ. Σισαμάκης για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Γιώργος Σισαμάκης

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου επεσήμανε: «Με χαρά, αισιοδοξία αλλά και υπευθυνότητα υποδεχόμαστε τη σημερινή μέρα. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής ζωής για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα.

Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας, τους ευχαριστούμε που προτίμησαν την Κρήτη για τις πρώτες διακοπές τους μετά από 2 δύσκολα χρόνια.

Το Ηράκλειο αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, αποτελούν ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό με κορυφαίες υγειονομικές δομές. Παράλληλα ευχόμαστε στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού να έχουν μια υγιή και εποικοδομητική χρονιά, έτσι ώστε να αποτελέσει την επιστροφή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για το νησί.

Ως Δήμος Ηρακλείου, μέσα από το Info Point είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να δείξουμε στους επισκέπτες μας κάθε γωνιά αυτού του τόπου με την ιστορία, τον πολιτισμό, τους όμορφους ανθρώπους, τις μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές.

Το Ηράκλειο θα είναι πάντα ένας ξεχωριστός προορισμός. Εύχομαι μία ασφαλή και καλή τουριστική περίοδο για όλους!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούνιο η αποκλιμάκωση

Γεωργιάδης: Θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο

 

 

Κρήτη

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

επιδημία

Επιδημιολογικό παρατηρητήριο θα αποκτήσει η Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσια Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Λουμπούνη, θα πρόκειται για μία ομάδα επιστημόνων που θα παρακολουθεί και θα μελετά τα στοιχεία κάθε επιδημίας στην Κρήτη, όχι μόνο του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση.

"Πρόκειται για μία προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί το επόμνενο διάστημα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και τον Περιφερειάρχη. Τώρα πήραμε την οικονομική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας" λέει ο κ. Λουμπούνης. 

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Κρήτη είναι συνολικά 19 ενώ όπως είπε "είναι λογικό να υπάρξουν και νέες περιπτώσεις εφόσον ο παραλλαγμένος ιός κυκλοφορεί".

Νωρίτερα στην Περιφέρεια Κρήτης, έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ινδική μετάλλαξη στην Κρήτη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κρήτης, Δημάρχων του νησιού καθώς με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η σημασία του εμβολιασμού στους πολίτες της Κρήτης και αναφέρθηκε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται κατά 96% από το στέλεχος "Δέλτα" του ιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα για λήψη νέων μέτρων στις πύλες εισόδου του νησιού καθώς η ινδική μετάλλαξη αφορά σε κατοίκους της Κρήτης και όχι σε εισαγόμενες περιπτώσεις.

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κρούσματα και ινδικής μετάλλαξης στο νησί

Κρήτη: Επιχειρηματίες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

«Έλουσε» τον σύζυγό της με χλωρίνη!