Κρήτη

Ηράκλειο

"Νέο χαράτσι για αγρότες και ιδιοκτήτες γης από τους δασικούς χάρτες"

δασικος χαρτης

Το ένα μετά το άλλο δέχονται τα χτυπήματα της Κυβέρνησης αγρότες και ιδιοκτήτες γης, καθώς τις μειώσεις μισθών, συνάξεων και την ανηλεή φοροεπιδρομή έρχεται να συμπληρώσει η κατάρτιση των γεμάτων λάθη, δασικών χαρτών που εν μία νυκτί αναμένεται να εξαφανίζουν ολόκληρες παρουσίες. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφορικά με τους δασικούς χάρτες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

Χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο τους νέους δασικούς χάρτες η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης, περνούν σε ευθεία  επίθεση προς κατόχους γης προσηλωμένοι σε φοροεισπρακτικές τακτικές τύπου «παράβολο». Με αποτέλεσμα, εκατοντάδες ιδιοκτήτες του νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, να οδηγούνται στην απόγνωση, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι από 45 ευρώ έως 3.600, για αυτό που έως σήμερα θεωρούσαν ιδιοκτησία τους!

Στο στόχαστρο, κυρίως οι αγρότες οι οποίοι, ενώ ακόμα μετρούν τις πληγές του καταστροφικού χιονιά, τώρα καλούνται μέσα από μακρές και κοστοβόρες διαδικασίες να δώσουν μάχη για το αυτονόητο.

Η προχειρότητα, η ανικανότητα και η σκανδαλώδης έλλειψη σχεδιασμού με την οποία ο αρμόδιος υπουργός αντιμετώπισε την κατάρτιση των δασικών χαρτών θα έχει ως αποτέλεσμα, οι αγρότες να χάσουν τις επιδοτήσεις μιας ολόκληρης χρονιάς. Κάτι βέβαια που εξυπηρετεί την κυβέρνηση καθώς δε θα επιβαρυνθεί με το κόστος αυτό, αλλά εξωθεί τον αγροτικό κόσμο σε αφανισμό καθώς μιλάμε για μια «χαμένη» χρονιά που τους επιφυλάσσει μόνο έξοδα.

Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει ο κ. Υπουργός είναι η άμεση απόσυρση των «προχειρογραμμένων» δασικών χαρτών, η επανεξέταση και η εκ νέου διορθωμένη επανέκδοσή τους».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μυστήριο με ανθρώπινο σκελετό - Βρέθηκε θαμμένος σε χωράφι

φωτο αρχείου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στις αρχές όταν κάτοικος των Άνω Γουβών εντόπισε ανθρώπινα οστά θαμμένα στο χώμα.

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία που απέκλεισε το χώρο ενώ ειδοποιήθηκε και ιατροδικαστής.

Ο ανθρώπινος σκελετός με το κρανίο άθικτο βρέθηκε σε χωράφι και μεταφέρθηκε για εξέταση.

Σημαντικό για τους αστυνομικούς αλλά και τον ιατροδικαστή το γεγονός ότι η οδοντοστοιχία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι θα διευκολύνει την έρευνα για την ταυτοποίηση των οστών.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο προπονητής της 11χρονης - Τι ισχυρίζεται για το βιασμό της ανήλικης

Ανήλικοι... πιστολέρο φωτογραφίζονται με βαρύ οπλισμό (βίντεο)