Κρήτη

Ηράκλειο

"Να αποκατασταθούν οι αδικίες από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ"

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αποκατάσταση των αδικών που ανέκυψαν από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
Στην επικείμενη υπερφορολόγηση των αγροτών που τους οδηγεί σε αδιέξοδο, προστίθεται και η απώλεια των ενισχύσεων λόγω σωρείας λαθών και παραλείψεων του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 Πλήθος αγροτών έχει υποβάλλει ενστάσεις καθότι δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης λόγω των λαθών που έχουν γίνει όσον αφορά την περιφερειοποίηση, τον αριθμό των αγροτεμαχίων και τις μεταβιβάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα.

        Όμως, υπάρχει ένα επιπλέον σοβαρό θέμα με αρκετούς αγρότες που είχαν προβεί σε μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης  με ενοικίαση τα προηγούμενα του 2013 χρόνια και σήμερα τα δικαιώματα τους δεν υφίστανται με αποτέλεσμα να μην πιστωθούν οι λογ/σμοί τους, «λόγω του ότι  δεν ήταν ενεργοί γεωργοί»  αλλά δεν καταβλήθηκαν  ούτε και στους αποδέκτες της μεταβίβασης με το αιτιολογικό ότι «οι τελευταίοι δεν είναι κάτοχοι δικαιωμάτων» ενώ όλα τα προηγούμενα έτη, μετά την ενοικίαση ελάμβαναν κανονικά την ενίσχυση τους. Επιπλέον προκαταβολή της ενίσχυσης δεν έλαβαν ούτε οι κληρονόμοι δικαιωμάτων έτους 2015.
Επειδή δεν δόθηκε το δικαίωμα ένστασης στους παραπάνω θιγόμενους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης και
επειδή το θέμα αφορά τον πλημμελή χειρισμό του θέματος από το Υπουργείο.
 
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
 

  1. Τι θα πράξετε για να αποκαταστήσετε τα λάθη και τις αδικίες που δημιουργήθηκαν από την στρεβλή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ;
  2. Προτίθεστε να δώσετε νέα προθεσμία για ενστάσεις στις παραπάνω κατηγορίες θιγόμενων παραγωγών; 
  3. Τι αποφάσεις θα εκδώσετε για να αποκαταστήσετε τα λάθη διαχείρισης του Υπουργείου και του αρμόδιου φορέα;

 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER