Κρήτη

Ηράκλειο

"Μόνο ένας γιατρός για τις ανάγκες του "Νίκος Καζαντζάκης"

αεροδρομιο Ηρακλείου

Στον ένα και μοναδικό γιατρό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι ένας γιατρός στην εφημερία δεν μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες ενόψει και της καλοκαιρινής σεζόν που βρίσκεται προ το πυλών.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η καλοκαιρινή περίοδος βρίσκεται προ των πυλών. Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» σφύζει από επιβατική κίνηση. Χιλιάδες ταξιδιώτες περνούν καθημερινά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Οι ατελείωτες ουρές και η ταλαιπωρία των εγχώριων και αλλοδαπών επισκεπτών, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά - όπως τονίσαμε - ότι το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. 

Και έρχεται, στο σημείο αυτό, να αναρωτηθεί κάποιος, αλήθεια, πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί το αεροδρόμιο σε ένα περιστατικό ιατρικής ανάγκης, όταν υπάρχει μόνο ένας γιατρός σε εφημερία. Ένας μονάχα γιατρός άραγε αρκεί για να αντιμετωπίσει ενδεχομένως περισσότερους από ένα-δύο ασθενείς; Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος του ιατρείου είναι σχετικά μικρός. Οι προμήθειες σε ιατροφαρμακευτικό υλικό εξίσου περιορισμένες. 

Η Κυβερνητική ολιγωρία έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Πόσο θα τους ανεχτούμε ακόμα; Ευχόμαστε να μην έρθει η στιγμή που θα θρηνήσουμε αθώα θύματα στον χώρο του αεροδρομίου, λόγω, μεταξύ άλλων, και στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας