Κρήτη

Ηράκλειο

Λαφαζάνης στο Ρ/Κ: Να ενωθούμε για να ρίξουμε το μνημονιακό τείχος

Λαφαζάνης3

Έκκληση για... λαϊκή ενότητα  έκανε ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα από το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και τη εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη σήμερα το πρωί μιλώντας για όλους και για όλα. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ χρησιμοποίσε αυστηρή  για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για σοβαρά λάθη που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη εξουσία, με αναφορά στην δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τα μνημόνια και ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Λαφαζάνης5

Λαφαζάνης5, by mpeka

«Αυτά είναι ψεύδη και μεγάλη απάτη, απέναντι σε όλους και στον ελληνικό λαό, υπήρχε άλλη πρόταση απλά ο Αλέξης Τσίπρας σαν «μεταμφιεσμένη» αριστερή κυβέρνηση, ενώ ουσιαστικά πρεσβεύει την δεξιά, δεν εφάρμοσε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λαφαζάνης2

Λαφαζάνης2, by mpeka

Σχετικά με το μεγάλο θέμα των ανακεφαλαιοποιήσεων, ο κ. Λαφαζάνης, δήλωσε:

Είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα με την 3η ανακεφαλαιοποίηση το ελληνικό δημόσιο απώλεσε 40δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία 2 δισ ευρώ  και αρκετοί μικροεπενδυτές έχασαν τα λεφτά τους και αυτό γιατί άφησαν την τύχη της ελληνικής περιουσίας σε ξένα χέρια, οι οποίοι καθόρισαν μια εξευτελιστική  αυθαίρετη τιμή. Αποτέλεσμα της σκανδαλώδους ανακεφαλαιοποίησης και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρόεδρος επισήμανε ότι πρόκειται για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Κοροϊδεύουν τον κόσμο γιατί θέλουν να περάσουν ελεύθερα τα αντιεργατικά μέτρα, ρίχνουν στάχτη στα μάτια με μια πρόταση που ουσιαστικά δεν ισχύει.

Λαφαζάνης

Λαφαζάνης, by mpeka

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης πρόβλεψε ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση θα έχουμε σύντομα εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Οι εξεργετικές καταστάσεις που θα ζήσουμε σε λίγο διάστημα οι έλληνες, θα είναι φοβερές. Τα μέτρα στην εφαρμογή τους είναι πολύ σκληρά.

Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης που τον καλύπτει θα δουν σε λίγο διάστημα το αληθινό πρόσωπο του λαού, απέναντι στο ψέμα και στην υποκρισία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολύ καιρό ζωής ακόμα, ολοκληρώνει.  

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει σήμερα στις 20.00 το βράδυ στην πλατεία Δασκαλογιάννη.
 
Μάρα Μπέκα 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Σεισμός: Τεράστιες καταστροφές αποκαλύπτουν οι αυτοψίες

σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Σήμερα, ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, από κλιμάκιο 60 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτήρια από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 415 κτήρια, από τα οποία:

·       Αφορούν 343 σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 40 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 292 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 11 επικίνδυνες για χρήση.

·       15 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 5 είναι κατάλληλοι για χρήση και 10 προσωρινά ακατάλληλοι.

·       Ελέγχθηκαν 28 αποθήκες/στάβλοι κλπ εκ των οποίων, 26 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 2 επικίνδυνοι για χρήση.

·       Ελέγχθηκαν 29 Δημόσια Κτήρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 11 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και 18 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση.

·       Τέλος, ελέγχθηκαν 18 σχολικές μονάδες εκ των οποίων, 9 κρίθηκαν κατάλληλες για χρήση  και 9 ακατάλληλες προς χρήση.

Στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε μετά την επιθεώρηση στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αυτή η περιοχή χτυπήθηκε από ένα πολύ δυνατό σεισμικό φαινόμενο και πολλά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το Υπουργείο Υποδομών από την πρώτη στιγμή με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση ήταν εδώ και σήμερα υπάρχει κλιμάκιο 60 μηχανικών, που αύριο θα ενισχυθεί με επιπλέον 20-30, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι αυτοψίες των κτηρίων. Υπάρχουν ζημιές σε κτήρια, τόσο σε κατοικίες όσο και σε σχολεία και σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε άμεσα τους πρώτους 30 οικίσκους για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες προσωρινής στέγασης και τις πρώτες αίθουσες για τις ανάγκες των παιδιών για τα σχολεία. Σήμερα, την πρώτη ημέρα, έχουν γίνει ήδη 415 αυτοψίες σε διάφορα κτήρια και φαίνεται ότι 359 κτήρια είναι μη κατοικήσιμα και μόνο 56 κατοικήσιμα. Αναφορικά με τα σχολεία, 18 σχολικές μονάδες  έχουν ελεγχθεί, από τις οποίες 9 μη κατοικήσιμες και 9 κατοικήσιμες. Οι αυτοψίες συνεχίζονται και θα έχουμε εκτίμηση για την κατάσταση των κτηρίων μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων δήλωσε ο Πρωθυπουργός - Τα μέτρα (Βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήριξη και ενότητα το μήνυμα του Περιφερειάρχη

Ηράκλειο - σεισμός: Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι μετά τη νέα δόνηση

 

ESPA BANNER