Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Με καθυστέρηση οι πληρωμές των δικαιούχων παραγωγών και κτηνοτρόφων

κτηνοτροφοι

Καθυστέρηση φαινεται πως υπαρχει στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά το γεγονός ότι είχε ειπωθεί πως αυτές θα καταβληθουν στις 9 Μάη, αυτές τελικά αναμένεται να γίνουν - εκτος απροοπτου - στις 18 του μηνα.

Εν αναμονή λοιπόν των υπογραφών από τους αρμόδιους υπουργούς στις αποφάσεις που θα καθορίζουν το τελικό ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής που αντιστοιχούν στο 2017, βρίσκονται στον αρμόδιο οργανισμό πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ακολούθως τις πληρωμές. 

Αναμένεται να έχουμε την καταβολή 60 εκ. ευρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορούν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις όλης της Ελλάδας. Εδώ στην Κρήτη αυτοί που πρέπει να περιμένουν χρήματα είναι οι πορτοκαλοπαραγωγοί των Χανίων και κτηνοτρόφοι σε ολο το νησί. 

Ενώ στα μέσα Ιούνη θα γίνει η εξόφληση των βιολογικών καλλιεργητών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Μιλάμε για την εξόφληση των βιοκαλλιεργητών για το 2017.

«Έχουμε στείλει τα στοιχεία στο ΥπΑΑΤ και περιμένουμε τις αποφάσεις. Το πιθανότερο με τα έως τώρα δεδομένα είναι να πληρώσουμε στις 18-19 του μήνα», δήλωσε σχετικά στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι μερικές ημέρες αργότερα, σε σχέση με το πλάνο του αρχικού σχεδιασμού του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μεταφέρθηκαν οι πληρωμές των υπόλοιπων συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής, που αντιστοιχούν στο 2017.

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER