Κρήτη

Ηράκλειο

Κ. Καραμανλής: Καμία υποθήκη για το "Ν. Καζαντζάκης" - Μόνο αξιοποίηση

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δεν υπάρχει θέμα παραχώρησης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”. 

Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής χθες από τη βουλή.

Τι συμβαίνει όμως και για ποιο λόγο ο Υπουργός για μία ακόμα φορά απάντησε με πολύ σκληρή γλώσσα; 

Όπως υποστήριξε ο ίδιος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ουδέποτε έθεσε ζήτημα υποθήκης. Έθεσε όμως ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ως προς την αξιοποίηση. Γνωρίζοντας τα δεδομένα της χώρας, έθεσε ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης του δανείου την αξιοποίηση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” την οποία προσδιόρισε σε τρεις φάσεις, με τη λογική πως όταν το αεροδρόμιο θα φύγει εντελώς από το Ηράκλειο, θα πρέπει να απομένουν μόνο οι τελικές “πινελιές” για την ολοκλήρωση της αξιοποίησης ενός φιλέτου. 

Αυτή η λογική άλλωστε παρουσιάστηκε τόσο στο Δήμο Ηρακλείου, όσο όμως και στην Περιφέρεια Κρήτης, με την επισήμανση ότι αυτό που στην ουσία ζητά η τράπεζα αποτελεί απαίτηση όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και διαχρονική απαίτηση των αιρετών, εφόσον τελικά φύγει το αεροδρόμιο από το Ηράκλειο. 

Αυτό που μένει ωστόσο είναι να επιβεβαιωθούν τα όσα υποστηρίζει ο Υπουργός, αλλά και να προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα οι διαδικασίες. 

Κρήτη

Επιφανείς Κρητικοί επιχειρηματίες στη μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Νοσοκομείο

Κύμα δωρεών που ενισχύουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στην Κρήτη.

Επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού από το Ηράκλειο και αλλού, αλλά και απλοί πολίτες που αντιμετωπίζουν με ευαισθησία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού και για να ενισχύσουν την προσπάθεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προσφέρουν με κάθε τρόπο αναλώσιμα υλικά και υλικά προστασίας από τον ιό (κλίνες ΜΕΘ, μάσκες, αναπνευστήρες, γάντια κλπ).

Ωστόσο εμπλοκή παρουσιάστηκε σε μια τέτοια προσφορά όταν γνωστή επιχειρηματίας του Ηρακλείου προσέφερε 20 ειδικές μάσκες εντατικής θεραπείας για τα νοσοκομεία της πόλης όταν “κατασχέθηκαν” από το κράτος και εστάλησαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης όπου σύμφωνα με τους αρμόδιους υπάρχει έλλειψη.