Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θεμελιώθηκε το το νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στην Αγ. Αικατερίνη

Τα θεμέλια του νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Αγ. Αικατερίνη

Θεμελιώθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, το νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στο Ο. Τ. 138, στην Αγία Αικατερίνη, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών Αγίας Αικατερίνης, Πόρου, Πατελών, Κατσαμπά και Μπεντεβή. Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Γιάννη Αναστασάκη καθώς και του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή.

Το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο στην Αγία Αικατερίνη, κατασκευάζεται σε ακίνητο 988,66m2 στη συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρείας, το οποίο είχε χαρακτηριστεί από το σχέδιο πόλης για χρήση νηπιαγωγείου. Σε αυτό πρόκειται να μεταστεγαστούν τα Νηπιαγωγεία 65ο και 6ο τα οποία λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια. Το νέο κτίριο θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, σύμφωνα με το Κτιριολογικό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα εκτείνεται μόνο σε ισόγειους χώρους και η επιφάνειά του θα είναι 526,82 m2. Θα αποτελείται από 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα-τραπεζαρία, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, WC για τους εκπαιδευτικούς, τα νήπια και ΑμεΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

Θεμελιώθηκε παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού
Θεμελιώθηκε παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού

Το νέο Νηπιαγωγείο θα έχει περιβάλλοντα χώρο 460m2 περίπου, o οποίος θα επιστρωθεί με χυτό δάπεδο ασφαλείας. Στον χώρο αυτό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα σύνθετο παιχνίδι και καθίσματα ενώ θα δημιουργηθεί και μία θέση στάθμευσης. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι 12 μήνες. Η συνολική δαπάνη του έργου με το ΦΠΑ, είναι 708.124,14 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτη 2014-2020" με φορέα πρότασης το Δήμο Ηρακλείου. 

Τα θεμέλια του νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Αγ. Αικατερίνη
Τα θεμέλια του νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Αγ. Αικατερίνη

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος : «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών της ευρύτερης περιοχής και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αμβλύνουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο, με την κατασκευή νέων κτιρίων και με καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα».

Ειδήσεις σήμερα

Σήφης Βαλυράκης: Συμπληρωματικές καταθέσεις και δικογραφία για 2 ψαράδες

Ένας τραυματίας από το τροχαίο στα Μάλια

Ηράκλειο: Θέλουν μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Επιμένουν και σήμερα Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες

καύσωνας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Κρήτη για σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες - εξαιτίας του κύματος καύσωνα που προελάυνει για τρίτο 24ωρο - θα επιμείνουν και σήμερα στο νησί, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 23-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: Κλιματιζόμενες αίθουσες στους πολίτες ενόψει καύσωνα

Κρήτη: Ο καύσωνας απειλεί να "κάψει" τα αμπέλια - Πληρώνεται το υπόλοιπο των επιδοτήσεων 

Έκτακτο δελτίο καύσωνα: Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες