Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη βουλή το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
«Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα και στον ψυχιατρικό τομέα του ΠΑΓΝΗ (Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κλινική), τα οποία όχι μόνο εντείνονται αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι λήγουν οι συμβάσεις τεσσάρων νοσηλευτών όταν ήδη οι βάρδιες δεν βγαίνουν.
Μάλιστα, μέχρι τον Φλεβάρη του 2020 θα έχουν λήξει οι συμβάσεις 200 ακόμη ατόμων, κι άλλων ειδικοτήτων: γιατρών, καθαριστριών και τραπεζοκόμων που βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Στην κατεύθυνσή αυτή, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με ανακοίνωση του, κατήγγειλε τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις ενώ έχουν εξαγγείλει και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
 
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα αυτά του ψυχιατρικού τομέα;
2. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;».

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".