Παρασκευή 18 ΟΚΤ 2019 16:44
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  23°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Στη βουλή το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο: Στη βουλή το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
«Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα και στον ψυχιατρικό τομέα του ΠΑΓΝΗ (Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κλινική), τα οποία όχι μόνο εντείνονται αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι λήγουν οι συμβάσεις τεσσάρων νοσηλευτών όταν ήδη οι βάρδιες δεν βγαίνουν.
Μάλιστα, μέχρι τον Φλεβάρη του 2020 θα έχουν λήξει οι συμβάσεις 200 ακόμη ατόμων, κι άλλων ειδικοτήτων: γιατρών, καθαριστριών και τραπεζοκόμων που βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Στην κατεύθυνσή αυτή, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με ανακοίνωση του, κατήγγειλε τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις ενώ έχουν εξαγγείλει και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
 
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ και ιδιαίτερα αυτά του ψυχιατρικού τομέα;
2. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;».

Διαβάστε επίσης. . .

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου: Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουμε και...
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 16...
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και μία καραμπόλα στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από τρία αυτοκίνητα σημειώθηκαν πριν...