Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στον Ανακριτή ο 50χρονος για τη δολοφονία του Κώστα Χατζάκη

φονικό μοίρες

Επτά ημέρες πέρασαν από την δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη στις Μοίρες και η τοπική κοινωνία "βράζει" για τον άδικο χαμό του.

Ο 50χρονος καθ'ομολογίαν δολοφόνος του, οδηγείται σήμερα στον Ανακριτή Ηρακλείου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Την περασμένη Παρασκευή, οπότε και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, και παρά την μεγάλη αστυνομική δύναμη πέριξ του δικαστικού μεγάρου, ο 50χρονος προπηλακίστηκε από συγγενείς του θύματος και κατοίκους των Μοιρών.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος αποδίδοντας το κακό που έγινε, στην χρόνια εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, πήγε στο σπίτι του 79χρονου, όπου νοίκιαζε η εν διαστάσει σύζυγός του και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα ο Κώστας Χατζάκης να πέσει νεκρός, και η σύζυγός του να τραυματιστεί σοβαρά.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ψηφιακό μουσείο και βιβλιοθήκη σε ένα ιστορικό κτίριο

kalantzakis-palio-dhmarxeio_5.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου στο κέντρο της Ιεράπετρας που φιλοξενούσε για χρόνια τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.244€ που αφορούσε τη διαμόρφωση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου Ιεράπετρας για τη φιλοξενία του Ψηφιακού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την συνεργάτιδά του κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου κ. Λευτέρη Δραγασάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Ανακαινίσαμε το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ιεράπετρας υλοποιώντας εκτεταμένες κτιριακές εργασίες σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιστορικότητά του.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του κτιρίου και την κομβική του θέση καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθεί του ένα καινοτόμο ψηφιακό μουσείο και μία σύγχρονη βιβλιοθήκη που είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε με τον εξοπλισμό των χώρων και με κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και θα καταστήσουν το κτίριο επισκέψιμο στο κοινό.»