Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Η πρώτη εικόνα από τις ζημιές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου: Tα παιδιά άφησαν τα  πράγματα τους στις αίθουσες

Στα 69 ανέρχεται ο αριθμός των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΠΕ Ηρακλείου, που μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει ότι υπέστησαν πρόβλημα μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε το Ηράκλειο το πρωί της Δευτέρας. 

"Μέχρι στιγμής από τα 380 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν απαντήσει ότι έχουν απαντήσει τα 136 και από τα 136, τα 69 έχουν δηλώσει ότι έχουν πρόβλημα" δήλωσε ο κ. Μπελαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και σην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με μία πρώτη ανάγνωση, προβλήματα εντοπίζονται:

Σε 8 στο Αρκαλοχώρι, 5 στον Δήμο Γόρτυνας, 39 στον Δήμο Ηρακλείου, 4 στον Δήμο Μαλεβιζίου, 2 στον Δήμο Φαιστού, 7 στον Δήμο Χερσονήσου και φυσικά το δημοτικό σχολείο του Θραψανού που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Μπελαδάκη, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς το νούμερο προκύπτει από τα όσα έχουν δηλώσει έως τώρα οι Διευθυντές των σχολείων ενώ η καταγραφή των ζημιών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, με κρύο και μετασεισμούς (φωτο)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

Ηράκλειο - σεισμός: Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι μετά τη νέα δόνηση

Κρήτη

Λασίθι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Δράση Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

καρκίνος μαστού

Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες που επιθυμούν να εξετασθούν δωρεάν από χειρουργό ιατρό και να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 

Η δράση πληθυσμιακού ελέγχου των γυναικών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, από τις 11.00 π.μ. έως 13.00 και έχει ως στόχο:

•Την ενημέρωση των γυναικών από τον ειδικό γιατρό για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και της υγείας του μαστού τους.

•Να γνωρίσουν τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και να εξοικειωθούν με αυτήν.
•Να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για κλινική εξέταση καλώντας στο τηλέφωνο: 2841343666, τις εργάσιμες ημέρες από 8.00 – 14.30.

Τα ραντεβού θα προγραμματισθούν από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 11.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της παρούσας κατάστασης και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19, οι εξεταζόμενες παρακαλούνται να είναι ακριβείς στο ραντεβού τους, να προσέρχονται χωρίς συνοδό, όταν αυτό είναι εφικτό και να φέρουν απαραιτήτως μάσκα προστασίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τις ενοχλούσε η φασαρία από το γυμναστήριο και έκαναν μήνυση

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

Ηράκλειο - σοκ: Τον βρήκε κρεμασμένο η γυναίκα του

ESPA BANNER