Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Όταν ο χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός (φωτογραφίες)

όδευση τυφλών

Είναι τόσο γνώριμες οι εικόνες που σχεδόν δεν δίνουμε σημασία. Η καταπάτηση χώρου από καταστήματα του κέντρου είναι σύνηθες φαινόμενο, πόσο μάλλον τώρα, που το κρύο είναι πιο έντονο και βγήκαν στους εξωτερικούς χώρους και οι σόμπες.

Και μαζί με αυτές, τραπέζια, καρέκλες, κάδοι για τα σκουπίδια, γλάστρες, ντάνες με νερό και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

 

 

Οι οδεύσεις τυφλών οδηγούν σε αντικείμενα - έκπληξη αποδεικνύοντας και ότι ο χώρος για τα καταστήματα δεν είναι ποτέ αρκετός και ότι το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, δεν είναι αυτονόητο.

Και όλα αυτά στην καρδιά του Ηρακλείου, λίγα μέτρα από τη Λότζια. 

Μήπως η Δημοτική Αστυνομία να κάνει μία βόλτα και να επιβάλλει μία τάξη; 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση για την υγεία και τον βετερανισμό σήμερα στο Πολιτιστικό

αφίσα για βετερανισμό

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Επιστημονική Εκδήλωση, με θέμα "ΥΓΕΙΑ και ΒΕΤΕΡΑΝΙΣΜΟΣ".
Την εκδήλωση διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου που αριθμεί ήδη 105 μέλη και σκοπό έχει όχι μόνον την συμμετοχή σε αγωνιστικής φύσεως δρώμενα αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ.

"Πέντε  συμπολίτες ιατροί και επιστήμονες υγείας Φανουράκης Δημήτρης καρδιολόγος, Βαβουρανάκης Χάρης ορθοπεδικός, Κούδας Βασίλης ψυχίατρος, Λιναρδάκης Στέλιος  διαιτολόγος, Πανταζής Γιώργος φυσιοθεραπευτής, πλουτίζουν  τις γνώσεις μας", όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "με τις εισηγήσεις τους για καλύτερη άσκηση, άθληση, χαρά, ψυχαγωγία του βετεράνου αθλητή."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η  κοπή της γιορτινής πίτας για το καλό του χρόνου καθώς και θα τιμηθούν 3 ιδρυτικά μέλη του ΣΒΕΚΗ (Μανώλης Παπακαλιάτης, Μιχάλης Δασκαλάκης, Λάκης Μαραγκουδάκης),για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο Μπάσκετ.

Την εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Στο τέλος της βραδιάς θα προσφερθεί κέρασμα με τη συνοδεία κρασιού.

Η είσοδος είναι δωρεάν