Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι με φόντο το ασφαλιστικό

Οικοδομοι

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Με βάση την εισήγηση του προέδρου, τέθηκε ο προσανατολισμός της πάλης για το επόμενο διάστημα. Αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά των συνθηκών μέσα στις οποίες αναπτύσσουμε τη δράση μας καθώς και ο χαρακτήρας της αντεργατικής επίθεσης.

Βασικές πλευρές που χαρακτηρίζουν τις σημερινές συνθήκες είναι:

➡ Η νέα επίθεση που προετοιμάζεται στην κοινωνική ασφάλιση που θα χειροτερεύσει παροχές και δικαιώματα, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει διαφορετικά τον χαρακτήρα των αντιασφαλιστικών μέτρων.

➡ Οι εξελίξεις για τον κατώτερο μισθό που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε συνεννόηση με ΣΕΒ και κυβέρνηση πάγωσαν για όλο το 2020.

➡ Η οργάνωση της πάλης για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

➡ Οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για περιορισμό των διαδηλώσεων.

➡ Οι επικίνδυνες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στο Αιγαίο με τις Τουρκικές απαιτήσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς όλων των περιοχών.

➡ Η επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων, γεμίζει τη χώρα με στρατιωτικές βάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στη συναυλία για την Ειρήνη με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων την Παρασκευή 24/1/20 στις 18:30 στη Λότζια.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό πεδίο. Αβίαστα προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων, του διεκδικητικού μας πλαισίου που έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Μετά από πλούσια συζήτηση που ενίσχυσαν πλευρές της εισήγησης, η διοίκηση ομόφωνα πήρε απόφαση για απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στην βουλή τον νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Χωρίς να υποτιμούμε κανένα από τα ζητήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν με βάση τις εξελίξεις, ιεραρχούμε τα παραπάνω μέτωπα. Εξυπακούεται ότι εφόσον χρειαστεί θα προσαρμόσουμε την παρέμβαση μας με βάση τις εξελίξεις".

Κρήτη

Στα "κάγκελα" το Ρέθυμνο για το καρναβάλι μετά την απόφαση Κικίλια

καρναβάλι αρκαλοχώρι

Σύμφωνος με τη στάση του Πρωθυπουργού "να μην δημιουργούμε πανικό εξαιτίας του κορωνοϊού" είναι ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αναφορικά με την απαγόρευση Κικίλια όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα. "Ο Πρωθυπουργός είπε να μην δημιουργούμε πανικό ωστόσο η απόφαση του Υπουργού Υγείας, μόνο αυτό δεν κάνει" ανέφερε μιλώντας στο ekriti.gr ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αυτό θα μπορούσε να μη γίνει από τη στιγμή που δεν έχουν προηγηθεί απαγορεύσεις άλλου είδους και ειδικά σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, οι καρναβαλιστές θα αποφασίσουν το βράδυ αν θα προχωρήσουν στη διοργάνωση του καρναβαλιού.

Το μόνο σίγουρο είναι το Ρέθυμνο βρίσκεται... στα κάγκελα καθώς η ακύρωση του καρναβαλιού στην πόλη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, όπως λένε πολλοί από τους διοργανωτές. 

Επίσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου μετά από επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, αποφάσισαν να αποστείλουν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία θα διαμαρτύρονται και θα ζητούν επανεξέταση του θέματος αφού η ακύρωση τόσο μεγάλων εκδηλώσεων δεν αποτελεί μια απλή απόφαση και επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.