Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Απλήρωτοι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

πανεπιστημιο κρητης

Την Τετάρτη 8 Μάρτη ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση στην πρυτανεία όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης με σκοπό να απαιτήσει την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων με σύμβαση ανάθεσης έργου από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) που είναι εδώ και 2 μήνες απλήρωτοι! Στη συνεδρίαση συμμετείχαν (μετά από σχετικό αίτημα του Σωματείου μας) δύο μέλη του ΔΣ του σωματείου.Οι εκπρόσωποί μας  ανέδειξαν τις προβληματικές που δημιουργεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με στόχο την άμεση κατάργησή του αλλά και την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΚ με την επικράτηση συμβάσεων έργου με στόχο την αντικατάστασή τους από συμβάσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: Η Διοίκηση του ΕΛΚΕ και ο Πρύτανης προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άμεση πληρωμή των εργαζομένων και για άλλη μια φορά ζητούσαν εκβιαστικά από τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» αν θέλουν να πληρωθούν να κόψουν τιμολόγιο αρνούμενοι τη νέα ρύθμιση απεμπολώντας το δικαίωμά τους να ασφαλίζονται ως μισθωτοί!
Τη διαδικασία παρακολούθησαν και οι πάνω από 50 παρευρισκόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας μιας και η απαίτηση για κλειστές πόρτες δεν πέρασε. Απαράδεκτη ήταν επίσης η στάση του Πρύτανη απέναντι στον Πρόεδρο του σωματείου του ΠΑΓΝΗ που εκπροσωπώντας εργαζόμενους σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ που είναι απλήρωτοι από τον ΕΛΚΕ, συμμετείχε στην συνεδρίαση. Ο Πρύτανης αρνήθηκε να τον δει σε επόμενη συνάντηση για το θέμα και μάλιστα προσπάθησε να υποδείξει ποιο σωματείο θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους αυτούς! Το Σωματείο μας στήριξε το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ και δήλωσε την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο σωματείων. Δεν δεχόμαστε από καμία Διοίκηση να παρεμβαίνει στις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες!

Θεωρούμε θετικό στοιχείο το γεγονός ότι ο ΕΛΚΕ του ΠΚ αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου μας και αποφάσισε να ξεκινήσει να συνάπτει συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Απαιτούμε από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να τηρήσει τη δέσμευσή της.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην κόβουν τιμολόγιο χωρίς να δέχονται τη ρύθμιση του νόμου και απαιτούμε από το ΠΚ να σταματήσει να σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να βρει τρόπο η διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και η κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς ΚΑΜΙΑ μείωση στις αποδοχές τους!
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Υπουργού στην Αποκεντρωμένη

Στο Ηράκλειο συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και συσκέψεων με  τοπικούς φορείς, συνεταιριστικές οργανώσεις και αγροτικούς συλλόγους και επίκεντρο το "φλέγον" ζήτημα των δασικών χαρτών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου συναντήθηκε με Βουλευτές του Νομού.

Στο πρόγραμμα του επίσης βρίσκεται συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχους του Νομού Ηρακλείου και τον Διευθυντή Δασών.

Επίσης, θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με Εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Αγροτικών Συλλόγων ενώ το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου