Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναγκαστική... μετακόμιση για την ΟΑΣΝΗ

ΟΑΣΝΗ

Στην αρχή φάνηκε σαν … έξωση ... Ότι δηλαδή η ΕΑΣΗ διώχνει από το χώρο της την ΟΑΣΝΗ, η οποία, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται χρόνια τώρα σε χώρο ιδιοκτησίας της Ένωσης Ηρακλείου χωρίς να καταβάλλει ενοίκιο, αφού ως γνωστόν η οικονομική της κατάσταση, με μηδενικά έσοδα, είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Οι επιτελείς όμως της ΕΑΣΗ έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «έξωση» αλλά για μία αναγκαστική μετακίνηση καθώς στο χώρο που στεγάζεται η Ομοσπονδία μέχρι και σήμερα – και από εκεί αναμένεται να μετακινηθεί- τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρει το κατάστημά της με τα γεωργικά εφόδια σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει με πιο ορθό τρόπο, τους χώρους της.
Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, συνεδρίασε το Δ.Σ της ΕΑΣΗ και αποφάσισε να προτείνει στη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ να «μετακομίσει» σε χώρο εντός του κτηρίου της Ένωσης.
Αυτό, για πολλούς, θα έδινε λάθος «μηνύματα» και στους παραγωγούς και στον κόσμο γενικότερα και θα δημιουργούσε μία κακή εικόνα για τις σχέσεις των δύο προς τα έξω, πράγμα που φυσικά, όπως διευκρινίζεται, δεν ισχύει.
Γι’ αυτό και κρίθηκε ως πιο ορθή η απόφαση, η ΟΑΣΝΗ να επιστρέψει στο χώρο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν, που αντικειμενικά, έχει αρκετά προβλήματα χωρητικότητας αλλά τουλάχιστον η Ομοσπονδία θα έχει την αυτονομία της.
Τα προβλήματα της ΟΑΣΝΗ  είναι γνωστά ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συχνά αντιμετωπίζει αδυναμία ακόμη και για την κάλυψη βασικών αναγκών της, με την πληρωμή, για παράδειγμα, των λογαριασμών ρεύματος.

Ελένη Μπουρμά
 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ